Artikel top billede

Analytikere mener, at Larry Ellison har fundet tegnebogen frem og er parat til at udvide Oracle med nye virksomheder. (Foto: Oracle)

Analyse: Oracle lægger an til nye opkøb

Analytikere mener, at Oracle kan være på vej med nye opkøb inden for blandt andet ERP og ordrestyring - se hvilke.

Computerworld News Service: Den evigt opkøbende virksomhed Oracle har ingen umiddelbare planer om at stoppe indkøbene, hvilket man også kan se ud af det godt 19 milliarder kroner store 'debt issue', som blev gennemført i sidste uge.

En del af pengene skal bruges til "fremtidige opkøb," står der i den udtalelse, Oracle udsendte sidste mandag. Spørgsmålet er, hvor Oracle mere præcist vil lægge pengene.

Analytikere har flere bud på Oracles fremtidsplaner, først og fremmest i forhold til et forsat sats på vertikale tilbud.

Et bud er, at Oracle vil købe software til at konkurrere med leverandører som Amdocs, der sælger fakturerings- og ordrestyringssystemer til televirksomheder og internetudbydere, skriver analytiker ved Altimeter Group Ray Wang i en e-mail.

Oracle kan desuden styrke sin serie af applikationer til sundhedsvæsnet med produkter målrettet områder som medicin-udvikling og patientomsorg.

Cerner, der lever af at producere en række applikationer til sundhedsområdet, ville kunne udgøre et betydeligt opkøb på det område, mener analytiker China Martens fra 451 Group. Der har været en del rygter de seneste år om præcist dette scenarium, og Cerner anvender da også Oracles database-software.

Med en omsætning på knap 10 milliarder kroner i regnskabsåret 2009 og en markedskapitalisering på omkring 38 milliarder ville Cerner uden tvivl koste en pæn sum.

Flere bud på opkøb

Et andet stort mål kunne være ERP ('enterprise ressource planning')-leverandøren Lawson Software, som måske er kommet i spil nu, hvor den aktivistiske investor Carl Icahn har købt andel i virksomheden. Visse analytikere regner med, at Carl Icahn vil presse på for et salg af virksomheden, som han har udtalt er undervurderet.

Lawson er en af branchens største tilbageværende, uafhængige ERP-leverandører, med en omsætning på knap 4,5 milliarder kroner i 2009. Et sådant opkøb ville give Oracle en base af ERP-kunder på mellemmarkedet såvel som software rettet mod sundhedsvæsnet, bemærker China Martens.

Men en anden observatør mener ikke, det er så sandsynligt, at Oracle opkøber Lawson.

Dels har Oracle travlt med at gennemføre sin 'Fusion Applications' strategi, som er næste generations software, der anvender de bedste elementer ved forskellige, opkøbte produktlinjer, og det vil måske være for stor en mundfuld at skulle absorbere en stor ERP-leverandør oven i det, fortæller Frank Scavo, der er managing partner ved it-konsulentfirmaet Strativa. Fusion Applications, som er blevet forsinket et par gange, forventes at komme på gaden i år.

Et andet argument mod et eventuelt Oracle-opkøb er, at Lawsons software i høj grad er bygget op omkring teknologier fra IBM, tilføjer Frank Scavo.

I mellemtiden har Oracle nylige opkøb af Sun Microsystems gjort virksomheden til an spiller på hardware-markedet, og det betyder, at "bottom of the stack" -opkøb nu også kan være på bordet. Man kan, med andre ord, forestille sig alt fra chip til storage og netværksudstyr på Oracles shoppingliste nu.

Derudover har Oracle talt for en vision og strategi for fuldt integrerede 'metal-to-applications'-systemer . Det kunne betyde, at virksomheden er på udkig efter en systemintegrator at opkøbe, vurderer analytiker ved Forrester Research John Rymer via e-mail.

"Hvis Oracle virkelig vil ud og konkurrere med IBM, har selskabet så ikke brug for bedre, professionelle in-house-tjenester?"

Det er Frank Scavo ikke sikker på. "Der er ikke samme indtjeningsmuligheder ved tjenester, som Oracle er vant til fra software," forklarer han.

I virkeligheden kan det også være, at Oracle vælger at investere i nogle af de nye nichemarkeder på software-området, som for eksempel grøn it.

En Oracle-partner, Environmental Support Solutions, blev samlet op af IHS sidste år, men opstartsvirksomheden som for eksempel Hara Software giver andre muligheder, vurderer China Martens.

Derudover kan man forvente, at Oracle vil vælge virksomheder, der kan udvide kerne-applikations-områderne som CRM (customer relations management), tilføjer hun. Eksempler kunne være virksomheden Buzzient, der producerer analysesoftware til sociale medier, eller NetProspex, der leverer databaser til forretningskontakter, siger hun.

En talskvinde fra Oracle havde ingen kommentarer til artiklen.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Digital workplace- /klientspecialister til PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager med agilt mindset

AP Pension

Arkitekturchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere