Artikel top billede

Er Apple på vej med satsning på mobilbetaling?

Apple er muligvis ved at lægge planer for en stor indsats inden for mobil near field communications (NFC) med den nylige ansættelse af Benjamin Vigier som virksomhedens produktchef for mobilhandel.

Computerworld News Service: Det er muligt, at fremtidige iPhones og andre enheder af Apple vil udgøre digitale pengepunge ved at lade brugerne betale for varer og services ved hurtigt at føre deres mobile enheder forbi en kortrækkende, trådløs NFC-læser.

Nokia har gjort fremskridt inden for NFC men anses i USA ikke for at være nogen stærk konkurrent på mobilmarkedet.

"Apple kan endelig bringe NFC ud til folket," skriver NFC-ekspert Bob Egan, der er global chef for analyse ved Tower Group, i en besked på Twitter angående Apples ansættelse af Vigier.

Egan bemærker også, at Apple er et "magisk marketing-kraftcenter" med en stor portefølje af patenter og omfattende distributionsalliancer, der kan hjælpe Vigier og Apple.

En del af Egans optimisme er baseret på Vigiers stærke cv, som man kan få et indblik i på LinkedIn.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra hverken Apple eller Vigier om hans kommende rolle i virksomheden. Vigier startede hos Apple i juli og var før det produktchef for mobilbetaling og NFC hos mFoundry, hvor han undfangede og stod for Starbucks' mobilbetalings-system til iPhone samt Paypal Mobile, som er tilgængelig på BlackBerry og visse andre telefoner.

Google har købt Jambool

Blogger for Computerworlds amerikanske søstermedie, Jonny Evans, mener, at ansættelsen af Vigier er et tegn på, at Apple "er hurtigt på vej ind i NFC, muligvis med udgivelsen af iPhone 5 til næste år.

Evans fremhæver et Apple-patent fra 2009 angående indbygget NFC-antenne i en touchscreen samt andre patenter for billettering og endda en service ved navn iPay.

NFC er mere populært i Japan end nogen andre steder, selvom adoptionen i USA anses for at foregå langsomt muligvis på grund af de amerikanske forbrugeres bekymring om sikkerheden ved de mobile betalinger. Generator Research har for nylig vurderet, at mobilbetaling vil omsætte for 3.660 milliarder kroner i 2014, hvilket er en stigning fra 393 milliarder kroner i 2009.

Gartner vurderer, at mobilbetaling vil nå ud til den brede befolkning i 2012, hvor tre procent af alle brugere af mobile enheder vil benytte mobilbetaling. Selvom det kan lyde som en lille procentdel, så repræsenterer de tre procent alligevel 190 millioner brugere. Gartner placerer NFC på en liste over mobilbetalings-teknologier, der også inkluderer SMS, WAP, og USSD (unstructured supplementary service data).

Hvad angår andre nyheder inden for betalingssystemer, så oplyser Google mandag at have opkøbt Jambool, der står bag en platform til håndtering af onlinebetalinger for virtuelle varer fra onlinespil og sociale netværkssites.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.