Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Er Apple på vej med satsning på mobilbetaling?

Apple er muligvis ved at lægge planer for en stor indsats inden for mobil near field communications (NFC) med den nylige ansættelse af Benjamin Vigier som virksomhedens produktchef for mobilhandel.

Computerworld News Service: Det er muligt, at fremtidige iPhones og andre enheder af Apple vil udgøre digitale pengepunge ved at lade brugerne betale for varer og services ved hurtigt at føre deres mobile enheder forbi en kortrækkende, trådløs NFC-læser.

Nokia har gjort fremskridt inden for NFC men anses i USA ikke for at være nogen stærk konkurrent på mobilmarkedet.

"Apple kan endelig bringe NFC ud til folket," skriver NFC-ekspert Bob Egan, der er global chef for analyse ved Tower Group, i en besked på Twitter angående Apples ansættelse af Vigier.

Egan bemærker også, at Apple er et "magisk marketing-kraftcenter" med en stor portefølje af patenter og omfattende distributionsalliancer, der kan hjælpe Vigier og Apple.

En del af Egans optimisme er baseret på Vigiers stærke cv, som man kan få et indblik i på LinkedIn.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra hverken Apple eller Vigier om hans kommende rolle i virksomheden. Vigier startede hos Apple i juli og var før det produktchef for mobilbetaling og NFC hos mFoundry, hvor han undfangede og stod for Starbucks' mobilbetalings-system til iPhone samt Paypal Mobile, som er tilgængelig på BlackBerry og visse andre telefoner.

Google har købt Jambool

Blogger for Computerworlds amerikanske søstermedie, Jonny Evans, mener, at ansættelsen af Vigier er et tegn på, at Apple "er hurtigt på vej ind i NFC, muligvis med udgivelsen af iPhone 5 til næste år.

Evans fremhæver et Apple-patent fra 2009 angående indbygget NFC-antenne i en touchscreen samt andre patenter for billettering og endda en service ved navn iPay.

NFC er mere populært i Japan end nogen andre steder, selvom adoptionen i USA anses for at foregå langsomt muligvis på grund af de amerikanske forbrugeres bekymring om sikkerheden ved de mobile betalinger. Generator Research har for nylig vurderet, at mobilbetaling vil omsætte for 3.660 milliarder kroner i 2014, hvilket er en stigning fra 393 milliarder kroner i 2009.

Gartner vurderer, at mobilbetaling vil nå ud til den brede befolkning i 2012, hvor tre procent af alle brugere af mobile enheder vil benytte mobilbetaling. Selvom det kan lyde som en lille procentdel, så repræsenterer de tre procent alligevel 190 millioner brugere. Gartner placerer NFC på en liste over mobilbetalings-teknologier, der også inkluderer SMS, WAP, og USSD (unstructured supplementary service data).

Hvad angår andre nyheder inden for betalingssystemer, så oplyser Google mandag at have opkøbt Jambool, der står bag en platform til håndtering af onlinebetalinger for virtuelle varer fra onlinespil og sociale netværkssites.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere