Artikel top billede

Android-salget stiger med 561 procent på et år

Googles smartphone-operativsystem stormer frem, og det går ud over flere af konkurrenterne.

Antallet af solgte smartphones med Googles Android-styresystem vi nå op på over 55 millioner enheder i 2010.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra Digitimes Research, der samtidig vurderer, at der i alt vil blive langet 280 millioner smartphones over disken i 2010, en stigning på 57 procent i forhold til 2009.

Det er dog specielt Android-salget, der er opsigtsvækkende, idet der - hvis vurderingen holder - vil være tale om en stigning på 561 procent i forhold til 2009m når det kommer til antallet af solgte enheder medGoogles styresystem.

Den voldsomme procentuelle stigning skal naturligvis ses i lyset af, at Android er en relativ ny spiller på markedet. Styresystemet blev først lanceret af Google i 2008.

I 2009 opnåede Android dog også pæne salgstal, blandt andet via HTC's populære smartphones.

Digitimes skriver, at Androids markedsandel på smartphone-markedet var fem procent i 2009, og at den andel vil stige til 24,5 procent i år.

Googles gode strategi

Forudsigelserne ligger fint i tråd med en rapport fra analysehuset Gartner fra sidste uge.

Gartners opgørelse for det globale smartphone-salg i andet kvartal 2010 viser, at Android nu er oppe på en markedsandel på 17,2 procent og dermed foran Apples iOS, der ligger på 14,2 i andet kvartal.

"En ikke-eksklusiv-strategi, der baner vejen for produkter, der sælger på tværs af mange service-leverandører, og opbakning fra så mange enheds-producenter, der bringer flere attraktive enheder til markedet til en række forskellige pris-niveauer, var blandt de faktorer, der banede vejen for dets (Androids, red.) vækst i dette kvartal," udtalte analytiker Carolina Milanesi i forbindelse med rapporten.

Nokia-platformen Symbian ligger fortsat nummer et med en markedsandel på 41 procent, mens RIM's BlackBerry, der har været i vælten hen over sommeren i blandt andet Saudi-Arabian og Indien, nu ligger på også stadig ligger på andenpladsen 18,2 procent ifølge Gartner.

499
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?