Artikel top billede

Derfor vil HP betale kassen for storagefirma

ComputerViews: De store teknologifirmaer øjner muligheden for at score masser af penge på dine hastigt voksende datamængder.

Masser af guld og grønne skove venter

Det siger sig selv, at Dell og HP ikke byder den slags vilde overpriser ud i den blå luft.

De to selskaber - og andre 'allround'-teknologikæmper som IBM og Cisco - ser for tiden store indtjeningsmuligheder i den svimlende vækst, der er i erhvervslivets datamængder, hvor alle virksomheder tracker, måler og analyserer enhver form for tilgængelig data.

I takt med at digitaliseringen vinder indpas på alle niveauer i virksomhederne, vokser deres datamængder nemlig også, fordi alle handlinger i virksomheden registreres.

Behovet øges dramatisk
Det øger behovet for teknologi, der kan håndtere de store databjerge og gøre dem til aktiver i virksomhedernes drift.

Tendensen mod øget cloud computing og virtualisering gør samtidig, at selskaberne har brug for specialiseret teknologi, der eksempelvis kan gøre det muligt at få adgang til de store mængder data fra mange forskellige lokationer - og herfra udtrække og analysere alle mulige former for data.

Du kan læse mere om de eksploderende datamængder her.

Dette behov er der penge i, og det er tydeligt for alle de store teknologiselskaber, der i dag sælger servere, pc'er og netværksudstyr.

Her er de store teknologifirmaers store problem

Deres problem er imidlertid, at de ikke har investeret særligt fokuseret i innovation på området.

Det gør det nødvendigt for dem at lægge massevis af kolde kontanter på bordet, når der endelig viser sig en opkøbsmulighed i markedet.

Som for eksempel 3PAR, hvor det nu er tydeligt, at HP har været i 'high alert' og klar til at rykke ud med et gigantisk tilbud i det øjeblik, Dell offentliggjorde sit bud.

3PAR ejer da også teknologi, som begge de velhavende bydere er villige til at betale mange penge for - nemlig teknologi, der kan bidrage til, at store selskaber kan få styr på de enorme datamængder, som de genererer i den daglige drift.

Blandt de bedst
På dette område - såkaldt high-end storage management - regnes 3PAR i dag for at være blandt de allerbedste selskaber.

Selskabet er i øvrigt fysisk beliggende lige ved siden af HP's hovedkvarter i Silicon Valley i USA.

Budkrigen understreger, at netop håndteringen af de store databjerge regnes for uhyre vigtig blandt de store hardware-producenter, der er klar til at betale, hvad det koster, når først et storage-selskab, der kan være med til at give konkurrencefordel i markedet, sættes til salg.

Budkrigen om 3PAR følger i kølvandet på en tidligere intens budkrig på storagemarkedet.

Det var i foråret 2009, da EMC og NetApp kastede sig ud i budkrig om storageselskabet Data Domain, efter NetApp først havde meldt sin interesse.

Det kan du læse mere om her.

EMC endte med sejren efter et bud på mere end 11 milliarder kroner for Data Domain.

De store teknologi-selskaber spejder fortsat efter mulige opkøbsemner på storagefronten. Og det er tydeligt, at de er klar til at betale en hel del mere, end virksomhedernes markedsværdi for at få gaflen i et velfungerende storageselskab.

Det helt store bytte er her EMC, som allerede i dag kan have mange bejlere omkring sig.

Selskabet indgik for et halvt år siden et tæt samarbejde med Cisco.

EMC's størrelse gør dog, at kun de allerstørste it-selskaber - Cisco, IBM og HP - kan forestilles at have midler til en overtagelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere