Artikel top billede

Derfor vil HP betale kassen for storagefirma

ComputerViews: De store teknologifirmaer øjner muligheden for at score masser af penge på dine hastigt voksende datamængder.

Masser af guld og grønne skove venter

Det siger sig selv, at Dell og HP ikke byder den slags vilde overpriser ud i den blå luft.

De to selskaber - og andre 'allround'-teknologikæmper som IBM og Cisco - ser for tiden store indtjeningsmuligheder i den svimlende vækst, der er i erhvervslivets datamængder, hvor alle virksomheder tracker, måler og analyserer enhver form for tilgængelig data.

I takt med at digitaliseringen vinder indpas på alle niveauer i virksomhederne, vokser deres datamængder nemlig også, fordi alle handlinger i virksomheden registreres.

Behovet øges dramatisk
Det øger behovet for teknologi, der kan håndtere de store databjerge og gøre dem til aktiver i virksomhedernes drift.

Tendensen mod øget cloud computing og virtualisering gør samtidig, at selskaberne har brug for specialiseret teknologi, der eksempelvis kan gøre det muligt at få adgang til de store mængder data fra mange forskellige lokationer - og herfra udtrække og analysere alle mulige former for data.

Du kan læse mere om de eksploderende datamængder her.

Dette behov er der penge i, og det er tydeligt for alle de store teknologiselskaber, der i dag sælger servere, pc'er og netværksudstyr.

Her er de store teknologifirmaers store problem

Deres problem er imidlertid, at de ikke har investeret særligt fokuseret i innovation på området.

Det gør det nødvendigt for dem at lægge massevis af kolde kontanter på bordet, når der endelig viser sig en opkøbsmulighed i markedet.

Som for eksempel 3PAR, hvor det nu er tydeligt, at HP har været i 'high alert' og klar til at rykke ud med et gigantisk tilbud i det øjeblik, Dell offentliggjorde sit bud.

3PAR ejer da også teknologi, som begge de velhavende bydere er villige til at betale mange penge for - nemlig teknologi, der kan bidrage til, at store selskaber kan få styr på de enorme datamængder, som de genererer i den daglige drift.

Blandt de bedst
På dette område - såkaldt high-end storage management - regnes 3PAR i dag for at være blandt de allerbedste selskaber.

Selskabet er i øvrigt fysisk beliggende lige ved siden af HP's hovedkvarter i Silicon Valley i USA.

Budkrigen understreger, at netop håndteringen af de store databjerge regnes for uhyre vigtig blandt de store hardware-producenter, der er klar til at betale, hvad det koster, når først et storage-selskab, der kan være med til at give konkurrencefordel i markedet, sættes til salg.

Budkrigen om 3PAR følger i kølvandet på en tidligere intens budkrig på storagemarkedet.

Det var i foråret 2009, da EMC og NetApp kastede sig ud i budkrig om storageselskabet Data Domain, efter NetApp først havde meldt sin interesse.

Det kan du læse mere om her.

EMC endte med sejren efter et bud på mere end 11 milliarder kroner for Data Domain.

De store teknologi-selskaber spejder fortsat efter mulige opkøbsemner på storagefronten. Og det er tydeligt, at de er klar til at betale en hel del mere, end virksomhedernes markedsværdi for at få gaflen i et velfungerende storageselskab.

Det helt store bytte er her EMC, som allerede i dag kan have mange bejlere omkring sig.

Selskabet indgik for et halvt år siden et tæt samarbejde med Cisco.

EMC's størrelse gør dog, at kun de allerstørste it-selskaber - Cisco, IBM og HP - kan forestilles at have midler til en overtagelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?