Artikel top billede

Facebook er nu 200 milliarder kroner værd

Op mod en mulig børsnotering handles Facebook-aktien nu så højt, at selskabet samlet er knap 200 milliarder kroner værd.

Facebook er lige knap 200 milliarder kroner værd, viser en værdifastsættelse baseret på en række aktiehandler mellem selskabets relativt få aktionærer, skriver Financial Times.

Det betyder, at Facebook ser ud til at være mere værd end markedsværdierne for store børsnoterede it-selskaber som eBay og Yahoo.

Facebook-aktien står i relativ høj kurs for tiden, fordi de nuværende aktionærer flokkes om at sikre sig så mange aktier som muligt, inden selskabet børsnoteres.

Det er uvist, hvornår det kommer til at ske, men det regnes for givet, at det kommer til at ske i løbet af de næste par år.

Holder priserne og interessen for Facebook, kan børsnoteringen blive den største it-børsnotering, siden Google gik på børsen i 2004. Læs mere her.

For tiden handles Facebook-aktien til 76 dollar stykket - 450 kroner stykket.

Facebook ejes af en bred vifte af investorer, der blandt andre tæller ansatte og særligt indbudte investorer som russeren Yuri Milner.

Disse ejere er interesseret i at score så stor en ejerandel af selskabet som muligt inden en børsnotering, hvor gevinsten vil blive fordelt efter ejerandel.

Ifølge reglerne kan de nuværende Facebook-aktionærer frit sælge deres aktier.

Analytikere peger overfor Financial Times på, at prisfastsættelsen af Facebook skal tages med et gran salt, fordi der kun findes et begrænset antal privatejede aktier, ligesom der ikke er gennemsigtighed i selskabets finansielle helbred, som det er tilfældet med børsnoterede selskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere