Googles børsnotering skraber bunden

Google går på børsen i USA med en introduktionspris, der ligger næsten 40 procent under toppen af det kursinterval, som selskabets stiftere havde sat i udsigt for en måned siden. Googles noget utraditionelle auktionsmetode har dermed givet bagslag.

Google børsintroduktion byder på en kurs, der er 37 procent lavere end ejerne havde håbet, ligesom antallet af solgte aktier er skåret fra 25,7 millioner til 19,6 millioner.

Sent onsdag gav de amerikanske børsmyndigheder Google lov til at lukke auktionen over selskabets aktier.

Efter at have gennemgået budene røg prisen helt ned i 85 dollar, som er det laveste i det nye udbudsinterval. For blot en måned siden vurderede selskabet en pris i intervallet 108-135 dollar.

Trods amputationen er Googles introduktion på børsen i USA stadig den mest værdifulde, som et internetselskab har gennemført.

Til udbudsprisen henter Google næsten 10,3 millarder kroner, hvilket er mere end tre gange mere, end BarnesandNoble.com opnåede i 1999.

Selskabet er nu næsten lige så meget værd som General Motors, selv om den lavere pris giver Google en markedsværdi på knap 140 milliarder kroner mod de estimerede 217 milliarder kroner.

Analytikere peger på Googles valg af auktionsmetode som årsag til at kursen er blevet kappet, fordi metoden rejste usikkerhed blandt potentielle købere. Hele forløbet karakteriseres derfor som en noget "rodet affære".




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-udviklere til fremtidens skattevæsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

It-driftstekniker til nyt drift-team

Sports Connection ApS

IT Business Developers
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere