Artikel top billede

Bøvl lige fra starten: Politiet raser over CSC

Politiet raser i et notat over CSC, efter skandale-projektet Polsag kun havde kørt i få måneder.

Fire måneders samarbejde.

Så længe skulle der gå, før Rigspolitiet udarbejdede et notat, der kritiserer leverandøren CSC omkring det skandaleramte Polsag-projekt.

Notatet, der er sendt til styregruppen af projektet, er dateret til den 5. september 2007 og har overskriften "Manglende rettidig omhu i forhold til Polsag-leverancen".

"Rigspolitiet ønsker med nærværende notat at fremdrage en række forhold omkring CSC's håndtering af leveranceansvaret for det samlede Polsag-program.

De anførte forhold er observeret under de godt fire måneder, Polsag programmet har kørt og fordeler sig på følgende:

- CSC leverer ikke tilstrækkelig proaktiv koordinering og synkronisering af aktiviteterne planlagt under T14 (tillægsaftale til applikationskontrakt indgået i maj 2007, red.).
- Der er utilstrækkelig fremdrift og kvalitet i udarbejdelsen af SDD1
(et spor i projektet, red).

- Ændringsstyring er endnu ikke etableret."

Ajourfører ikke masterplan

Rigspolitiet uddyber sine kritikpunkter. Blandt andet undlader CSC ifølge politiet i tilstrækkelig grad at ajourføre den samlede masterplan efter indgåelse af tillægskontrakten.

"Rigspolitiet har endnu ikke modtaget en sammenhængende masterplan for Polsag-programmet, hvilket CSC jf. ovenstående er forpligtet til at levere".

Opsummeringen på de otte siders kritik af CSC lyder:

"Som anskueliggjort ved ovenstående redegørelse så føler Rigspolitiet ikke, at CSC lever op til sit leveranceansvar for det samlede Polsag-program."

"Det er Rigspolitiets vurdering, at dette har haft negative konsekvenser - for kvaliteten af gennemførte leverancer, - for sammenhængen i udarbejdede planer, - for rettidig etablering af de nødvendige styringsprocesser, - for opfølgningen på fremsendte ændringsanmodninger samt for tilstrækkelig ressourceallokering og aktivitetsstyring."

"Alle forhold, der er yderst kritiske for Polsag-programmets succes, og som har medført ekstra omkostninger for Rigspolitiet i forhold til gennemførelsen af de indtil nu planlagte aktiviteter," hedder det i notatet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere