Artikel top billede

Få styr på dine routerproblemer: Overvågning

Få styr på dine routere: Hvordan får du nemt overblik over, hvem der bruger dit netværk? Få hjælp til at løse problemerne i Computerworlds nye serie om de mest irriterende router-problemer.

Computerworld News Service: Nu til dags er det absolut nødvendigt at have adgang til trådløst bredbånd både derhjemme og på arbejdspladsen.

Allligevel er den almindelige trådløse gateway/router endnu ikke blevet udviklet til perfektion.

Mange routere tilbyder gode funktioner, men de fleste indeholder også besværlige fejl, som for eksempel et forvirrende setup eller begrænset sikkerhed.

Vi kigger nærmere på en række af de mest irriterende problemer med routere - og kommer med gode anbefalinger til at løse dem.

Hvem er på netværket

Problemet: Bare fordi man tror at netværket er sikret, så er det ikke sikkert, at det også er rigtigt.

Det er en god ide at holde øje med, hvem der egentlig bruger routeren - især hvis man ikke har ændret routerens default-password.

Men i en verden, hvor det kan være svært nok at huske sin backup, så er det nok ikke realistisk at tro, at folk generelt har tid og lyst til regelmæssigt at tjekke, hvem der har været på netværket.

Men selv hvis intentionerne er gode, så er det ikke altid lige nemt.

Routerens web-brugerflade vil typisk kunne vise, hvem der er på netværket lige nu, men det kræver en del manual-læsning at finde frem til den funktion.

Nogle gange gemmer leverandørerne det under navne som "DHCP klient-liste" og/eller giver kun adgang til at se IP-adresserne og host-navnet på forbindelserne.

Ville det ikke være pragtfuldt, hvis routeren gav besked, hver gang nogen koblede på?

Eller endnu bedre: Hvad med et historisk overblik, der kunne vise, hvem der har været på netværket og hvornår det er sket i løbet af den seneste uge?

Mulige løsninger: Der findes en del overvågningsværktøj til virksomheder, som for eksempel AirMagnet, men set i forhold til prisen, så er det nok ikke en realistisk mulighed for almindelige brugere eller den lille virksomhed.

Tjek disse skærme ud

Men tjek de skærme, der hedder sådan noget som "attached devices" ('tilsluttede enheder') eller "DHCP client list", hvor man kan se, hvem der forbundet med hvilke IP-adresser lige nu.

Nogle virksomheder, som for eksempel Buffalo, viser tydeligt, hvordan de forskellige klienter har været forbundne, og hvilke enheder de bruger.

Bedste tilgængelige routere: Da Cisco købte virksomheden Pure Networks, fik selskabet samtidig adgang til softwaren Network Magic.

Windows-versionen af Network Magic kan vise et fint kort sammen med en mere brugbar tidslinje, der viser hvem, der har været på netværket hvornår.

Af en eller grund har Cisco valgt at inkludere denne software i nogle af sine Linksys-routere, men ikke i Valet M10-serien.

Man kan købe en licens for op til tre pc'er, der virker sammen med alle routere. Mac-versionen indeholder hverken kort eller tidslinje.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere