Artikel top billede

Kommunerne gennemtvinger gevinster ved sygdom

Der skal spares penge igennem et nyt it-system, når danskerne er syge eller på barsel. It-systemet betyder nye og nemmere tider for de danske virksomheder og kommuner.

It-systemerne inden for de kommunale beskæftigelsesområder har oprindeligt været benyttet til beregningen og udbetalingen af forsørgelsesydelser til næsten én million borgere om året.

I takt med, at sparekniven bliver svunget over det offentlige Danmark, skal der også effektiviseres og spares penge på den kommunale beskæftigelses-administration, som derfor søger mere intelligente løsninger, hvor kommunerne fremover kan hente flere it-styrede besparelser. 

Syg med penge

Et eksempel på kommunernes nye it-tilgang er initiativet til udbetaling af syge- og barselsdagpenge, NemRefusion, som Kommunernes Landsforening (KL) har beskrevet i sin digitaliseringsstrategi.

NemRefusion går ud på, at virksomheder, a-kasser og selvstændige fremover digitalt skal anmelde sygdom/barsel samt søge om refusion af syge- og barselsdagpenge. 

Den fremgangsmåde er ikke spritny, da den tidligere digitale løsning har opnået 60 procent tilslutning. Fidusen er dog nu, at NemRefusion også kan modtage oplysninger direkte fra virksomhedernes egne lønsystemer igennem indgangen på virk.dk. 

"Mange store virksomheder har ikke benyttet sig af den tidligere digitale indberetningsløsning, fordi de allerede havde tastet oplysningerne ind i deres lønsystemer, som automatisk kunne generere en udfyldt papirblanket. Derfor er et af de nye tiltag, at vi har lavet en system-til-system-snitflade, så de undgår dobbeltarbejde med flere indtastninger," forklarer konsulent Mette Schwebs fra KL's kontor for Arbejdsmarked og Uddannelse.

Årlig besparelse på kvart milliard kroner

Hun fortæller, at der vil være store besparelser for både virksomheder og i kommunerne. 

Besparelserne kommer for alvor i spil, når NemRefusion bliver obligatorisk for alle landets virksomheder, selvstændige og a-kasser således, at 1,7 millioner papirblanketter bliver skrottet. 

Beskæftigelsesministeriet vurderer, at der årligt kan spares 110 millioner kroner i virksomhederne på den digitale løsning, mens ministeriet mener, at kommunerne kan hive besparelser hjem på cirka 130 millioner kroner ved at slippe for papirarbejdet og utallige fejlretninger. 

KL oplyser, at der ude i kommunerne samlet set bruges op mod en halv milliard kroner om året til dedikerede it-systemer på beskæftigelsesområdet. Og hvert år udbetaler kommunerne syge- og barseldagpenge for cirka 24 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere