Artikel top billede

Columbus IT deler butikken: Opkøb i kikkerten

Ønsket om at skabe en skarpere profil på markedet for Dynamics NAV-løsninger, samt muligheden for at skabe konsolidering, får nu Comlumbus IT til at splitte forretningen op i to.

It-servicevirksomheden Columbus IT, der blandt andet leverer ERP-løsninger baseret på Microsofts Dynamics teknologi, splitter forretningen op. 

De to nye virksomheder skal operere med hvert sit fokusområde, hvor den nuværende virksomhed fortsætter med at sælge løsninger baseret på Dynamics AX målrettet større virksomheder, hvorimod den nye virksomhed skal have fokus på Dynamics NAV-løsninger målrettet små og mellemstore virksomheder.  

"Det, der er vigtigt for os, er, at vi får mulighed for at
drive vores globale Dynamics AX forretning med fokus på udvalgte brancher, samtidig med at vi nu får en selvstændig virksomhed, der fokuserer på de små og mellemstore virksomheder med salg af Dynamics NAV," forklarer Steen Hagengaard, der er administrerende direktør i Columbus IT Danmark. 

Udover den mere fokuserede tilgang til markedet for de to
forskellige løsninger, så giver opsplitningen i de to selskaber også nye muligheder for at gå på indkøb i det tæt befolkede marked af NAV-partnere.

"Vi vil gerne se på mulighederne for at skabe noget konsolidering på NAV-markedet, som har været hårdt presset under finanskrisen. Og der skal nok vise sig at være nogle små og mellemstore NAV-partnere, der vil være interesserede i at komme ind i en dedikeret NAV-forretning som vores," siger Steen Hagengaard.

Formelt set bliver det nye selskab etableret pr. 1. januar
2011, men allerede nu er organisationen i den nye virksomhed ved at være på plads. Blandt andet er Christian Bentzen, der er tidligere CIO i Gea Niro, og som tidligere på året var nomineret til årets CIO, blevet ansat som administrerende direktør. Ham kan du læse meget mere om her.

Derudover er de omkring 40 medarbejdere, der i forvejen
arbejder med NAV, blevet flyttet over i det nye selskab, der lige som det nuværende selskab vil være et 100 procent ejet datterselskab af Columbus IT-koncernen.

Læs mere:
Columbus IT: Sådan vil vi få aktiekursen i vejret
Økonomidirektør i Columbus IT, Hans Henrik Thrane, har en plan for at få selskabets aktiekurs i vejret igen.

Michael Gaardboe sælger Columbus til Ib Kunøe
Ib Kunøe køber Columbus-stifter Michael Gaardboe ud af selskabet.

Så meget betaler Kunøe til Gaardboe for Columbus
Finansmanden Ib Kunøe vil gerne betale millioner af kroner til Michael Gaardboe for at få ham væk fra ejerkredsen bag Columbus IT.

Gaardboe: Jeg skulle bare ud af Columbus IT
Interview: Columbus-stifter Michael Gaardboe skulle bare ud af selskabet, fortæller han. Se her hvorfor.

Vi har ikke længere plads til for flinke ledere
Klumme af administrerende direktør Steen Hagengaard: Hvad gør virksomheden, hvis krisen har været for hård ved medarbejderne, og de derfor søger nye og måske grønnere græsgange?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere