Artikel top billede

Columbus IT deler butikken: Opkøb i kikkerten

Ønsket om at skabe en skarpere profil på markedet for Dynamics NAV-løsninger, samt muligheden for at skabe konsolidering, får nu Comlumbus IT til at splitte forretningen op i to.

It-servicevirksomheden Columbus IT, der blandt andet leverer ERP-løsninger baseret på Microsofts Dynamics teknologi, splitter forretningen op. 

De to nye virksomheder skal operere med hvert sit fokusområde, hvor den nuværende virksomhed fortsætter med at sælge løsninger baseret på Dynamics AX målrettet større virksomheder, hvorimod den nye virksomhed skal have fokus på Dynamics NAV-løsninger målrettet små og mellemstore virksomheder.  

"Det, der er vigtigt for os, er, at vi får mulighed for at
drive vores globale Dynamics AX forretning med fokus på udvalgte brancher, samtidig med at vi nu får en selvstændig virksomhed, der fokuserer på de små og mellemstore virksomheder med salg af Dynamics NAV," forklarer Steen Hagengaard, der er administrerende direktør i Columbus IT Danmark. 

Udover den mere fokuserede tilgang til markedet for de to
forskellige løsninger, så giver opsplitningen i de to selskaber også nye muligheder for at gå på indkøb i det tæt befolkede marked af NAV-partnere.

"Vi vil gerne se på mulighederne for at skabe noget konsolidering på NAV-markedet, som har været hårdt presset under finanskrisen. Og der skal nok vise sig at være nogle små og mellemstore NAV-partnere, der vil være interesserede i at komme ind i en dedikeret NAV-forretning som vores," siger Steen Hagengaard.

Formelt set bliver det nye selskab etableret pr. 1. januar
2011, men allerede nu er organisationen i den nye virksomhed ved at være på plads. Blandt andet er Christian Bentzen, der er tidligere CIO i Gea Niro, og som tidligere på året var nomineret til årets CIO, blevet ansat som administrerende direktør. Ham kan du læse meget mere om her.

Derudover er de omkring 40 medarbejdere, der i forvejen
arbejder med NAV, blevet flyttet over i det nye selskab, der lige som det nuværende selskab vil være et 100 procent ejet datterselskab af Columbus IT-koncernen.

Læs mere:
Columbus IT: Sådan vil vi få aktiekursen i vejret
Økonomidirektør i Columbus IT, Hans Henrik Thrane, har en plan for at få selskabets aktiekurs i vejret igen.

Michael Gaardboe sælger Columbus til Ib Kunøe
Ib Kunøe køber Columbus-stifter Michael Gaardboe ud af selskabet.

Så meget betaler Kunøe til Gaardboe for Columbus
Finansmanden Ib Kunøe vil gerne betale millioner af kroner til Michael Gaardboe for at få ham væk fra ejerkredsen bag Columbus IT.

Gaardboe: Jeg skulle bare ud af Columbus IT
Interview: Columbus-stifter Michael Gaardboe skulle bare ud af selskabet, fortæller han. Se her hvorfor.

Vi har ikke længere plads til for flinke ledere
Klumme af administrerende direktør Steen Hagengaard: Hvad gør virksomheden, hvis krisen har været for hård ved medarbejderne, og de derfor søger nye og måske grønnere græsgange?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.