Artikel top billede

Gaardboe: Jeg skulle bare ud af Columbus IT

Interview: Columbus-stifter Michael Gaardboe skulle bare ud af selskabet, fortæller han. Se her hvorfor.

Columbus-stifter Michael Gaardboe ville ud af Columbus IT Partner på den ene eller den anden måde.

Det fortæller han til Computerworld, efter han netop har solgt sin ejerandel på 14 procent af selskabet til finansmand og storaktionær Ib Kunøe til 2,5 kroner per aktie.

Det skete i kølvandet på en ophedet proces, hvor Gaardboe først til Ib Kunøes store overraskelse fik bragt kapitalfonden EG Holding på banen med et købstilbud på hele Columbus IT Partner til 3,1 kroner per aktie.

"Jeg ville selvfølgelig helst have solgt til den gode pris til Nordic Capital og mener stadig, at det ville have været den rigtige transaktion for både medarbejdere og kunder," siger Michael Gaardboe.

Nixen bixen fra Ib Kunøe

Ib Kunøe afviste imidlertid blankt at sælge til EG Holding, der dernæst trak tilbuddet tilbage. Og efter en del tumlen frem og tilbage med Michael Gaardboe har han nu købt dennes ejerandel af selskabet.

"Salget til Ib Kunøe er et kompromis for mit vedkommende. Det værste scenarie ville have været, hvis jeg skulle have været nødt til at sælge på mine aktier på aktiemarkedet. Aktien er ikke særlig likvid, så det ville presse prisen over lang tid, og det ville genere andre aktionærer," siger Michael Gaardboe.

Grunden til, at han vil ud af det selskab, som han selv grundlagde, er hans nye selskab, AlfaPeople.

Hertil kommer, at Columbus IT Partner er i færd med en større aktieemission, der ville betyde, at Michael Gaardboe skulle smide en del penge på bordet for at beholde sin nuværende ejerandel.

"Jeg er 110 procent på AlfaPeople nu. Og så stod jeg for at skulle vælge, om jeg skulle tegne med for at beholde mine værdier eller om jeg skulle sælge. Og her var det klart for mig, at jeg skulle sælge på den ene eller den anden måde," siger han.

Han har tidligere - for nogle måneder siden - været i dialog med Kunøe om en mulig handel om ejerandelen. Dengang nåede de dog ikke til at forhandle en konkret pris, siger han.

Kedeligt forløb

Michael Gaardboe betegner sin exit fra Columbus IT Partner som "kedeligt forløb," som han ikke er stolt af.

Det er han til gengæld af de resultater, som selskabet har opnået.

"Jeg vil gerne have, at folk husker mig som den, der etablerede Columbus med 200.000 kroner i kassekredit og fire medarbejdere og afleverede det på børsen. Vi nåede en milliard under min ledelse og i mine tre år som direktør outperfomerede vi konkurrenterne. Så jeg er stolt at det, jeg har bedrevet som it-mand i Columbus. Men jeg er ked af forløbet som aktionær," siger han.

Michael Gaardboe stoppede som koncerndirektør i Columbus IT Partner i 2008. Siden har han haft en mere passiv rolle som investor i selskabet.

"Jeg har da i hvert fald lært, at jeg er god til drift af et it-selskab, mens jeg åbenbart er mindre god til at være spekulant."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere