Tegning: Lene Sekjær.

Oracle erkender problem med virtualiserings-licenser

Bøvl med licenser til virtualiserede miljøer er en problemstilling, som Oracle snildt har hørt om før. Men har firmaet egentlig tænkt sig at gøre noget for at imødekomme kunderne?

Læs også: VMware: Oracle er en virtualiserings-showstopper
 
Virtualiserings-markedet kan være farligt at bevæge sig ind på, hvis man ikke har styr på sine leverandørers licensregler. Og det er de færreste virksomheder, der har 100 procent fod på det.

Senest har vitualiseringsfirmaet VMware langet ud efter Oracle for at være en software-leverandør, der er ekstremt tung af danse rundt om de virtuelle maskiner med, fordi Oracle har en licensmodel, der blandt andet regner licensprisen på fysiske cpu'er i en virtuel maskine frem for forbruget af virtuelle cpu'er.

Oracle i Danmark har hørt om problemstillingen en del gange før.

"Jeg mener ikke, at vi generelt har komplicerede licensregler. Licenser og virtualisering er en kendt udfordring, der dukker op i ny og næ hos os," siger selskabets danske direktør, Thomas Honoré, til Computerworld.

"Vi ændrer løbende vores licensregler med de konstant skiftende markedsvilkår," fortsætter han.

Kan ikke love ændringer
Alligevel ønsker Thomas Honoré ikke at kommentere på, hvorfor Oracle så ikke også ændrer sine regler inden for virtualiseringens voksne verden, der blev mainstream for flere år siden.

"Jeg kan ikke sidde her og love ændringer," lyder det kortfattede svar fra den danske Oracle-direktør, der i stedet henviser til, at Oracle selv har virtualiseringsprodukter på markedet med en slet skjul insinuation om, at VMware har fået en kommende konkurrent i Oracle.

VMware har dog over for Computerworld bedyret, at selskabet ikke taber penge på Oracle, men kunderne - det vil sige danske virksomheder - sjældent kommer helt i mål med at virtualisere deres Oracle-database-servere.

Systemerne sander til
Thomas Honoré fra Oracle nævner, at selskabet har over 4.000 danske kunder, og compliance-problemer derfor er en ret naturlig sag.

"Vores software er enterprise-software, og vi forventer derfor, at kunderne har en interesse i at få styr på licenserne," forklarer han.

Samtidig siger oracle-direktøren, at selskabet i Danmark iværksatte en license management service, hvor tre danske Oracle-medarbejdere blev afsat til at hjælpe kunderne med at få styr på licensforståelsen.

"Vi lytter til kritik, og derfor har vi også ændret vores licensproces med vores license management service," siger Oracle-direktøren, der opfordrer kunder til at spørge til licensproblematikken, når der bliver købt nyt grej eller software til serverrummet.

"Systemerne kan jo godt blive sandet lidt til med tiden, og man glemmer måske, hvad man egentlig skal betale for," lyder hans forklaring. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.