Artikel top billede

Facebook: Vi bygger ikke en telefon

Facebook bygger ikke en telefon, oplyser virksomheden, men understreger, at Facebook samarbejder med en telefonproducent om "dybere integration" af dens sociale tjeneste.

Computerworld News Service: Rygterne om, at Facebook skulle være i gang med at bygge en telefon, har resulteret i, at en talskvinde for virksomheden insisterede på, at den sociale netværkskæmpe blot ønsker at "integrere sig dybt i eksisterende platforme og styresystemer" - og at virksomheden altså ikke arbejder på at bygge en telefon. 

"Vores tilgang har altid været at gøre telefoner og applikationer mere sociale ikke at bygge en telefon selv," siger talskvinden.

"Vores syn på sagen er, at næsten alle oplevelser ville være bedre, hvis de var sociale, så dyb integration med eksisterende platforme og styresystemer er en god måde at opnå denne vision."

Facebook har allerede apps til iPhone og Android-telefoner, så det er ikke umiddelbart åbenlyst, hvor meget dybere integration virksomheden sigter efter i forhold til styresystemer. Facebook er ikke hardwareproducent men kunne let gå i partnerskab med en hardwareproducent om at placere Facebook på startskærmen af en ny telefon, bemærker bloggere og analytikere.

Virksomheden fremhæver Connect til iPhone, i spørgsmålet om hvilken form for integration Facebook allerede leverer med synkronisering af kontakter. Herudover har telefonen INQ1 fra 3 Facebook-integration og blev kaldt "Facebook-telefonen," da den blev introduceret i 2009, bemærker talskvinden.

Det ser ud til, at det var Techcrunch, der satte gang i rygterne i en artikel med overskriften "Facebook is Secretly Building a Phone" (på dansk: Facebook bygger i hemmelighed en telefon) og med henvisninger til en unavngiven kilde med viden om projektet.

Denne artikel hævder, at Facebook arbejder på at bygge telefonsoftware og samarbejder med en tredjepart om hardwaren. Techcrunch rapporterer også, at to højtstående Facebook-medarbejdere Joe Hewitt og Matthew Papakipos arbejder på projektet. Papakopos arbejdede på Google Chrome OS indtil juni, da han i stedet blev ansat hos Facebook.

Det er en helt anden sag at udvikle et styresystem og anden software til en telefon end blot at gøre en Facebook-app tilgængelig på en ny telefon med et eksisterende styresystem. Men det er muligt, at den integration, som Facebook nu ser for sig, har større perspektiver, end hvad der konkret er tilfældet i dag.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere