Facebook: Vi bygger ikke en telefon

Facebook bygger ikke en telefon, oplyser virksomheden, men understreger, at Facebook samarbejder med en telefonproducent om "dybere integration" af dens sociale tjeneste.

Computerworld News Service: Rygterne om, at Facebook skulle være i gang med at bygge en telefon, har resulteret i, at en talskvinde for virksomheden insisterede på, at den sociale netværkskæmpe blot ønsker at "integrere sig dybt i eksisterende platforme og styresystemer" - og at virksomheden altså ikke arbejder på at bygge en telefon. 

"Vores tilgang har altid været at gøre telefoner og applikationer mere sociale ikke at bygge en telefon selv," siger talskvinden.

"Vores syn på sagen er, at næsten alle oplevelser ville være bedre, hvis de var sociale, så dyb integration med eksisterende platforme og styresystemer er en god måde at opnå denne vision."

Facebook har allerede apps til iPhone og Android-telefoner, så det er ikke umiddelbart åbenlyst, hvor meget dybere integration virksomheden sigter efter i forhold til styresystemer. Facebook er ikke hardwareproducent men kunne let gå i partnerskab med en hardwareproducent om at placere Facebook på startskærmen af en ny telefon, bemærker bloggere og analytikere.

Virksomheden fremhæver Connect til iPhone, i spørgsmålet om hvilken form for integration Facebook allerede leverer med synkronisering af kontakter. Herudover har telefonen INQ1 fra 3 Facebook-integration og blev kaldt "Facebook-telefonen," da den blev introduceret i 2009, bemærker talskvinden.

Det ser ud til, at det var Techcrunch, der satte gang i rygterne i en artikel med overskriften "Facebook is Secretly Building a Phone" (på dansk: Facebook bygger i hemmelighed en telefon) og med henvisninger til en unavngiven kilde med viden om projektet.

Denne artikel hævder, at Facebook arbejder på at bygge telefonsoftware og samarbejder med en tredjepart om hardwaren. Techcrunch rapporterer også, at to højtstående Facebook-medarbejdere Joe Hewitt og Matthew Papakipos arbejder på projektet. Papakopos arbejdede på Google Chrome OS indtil juni, da han i stedet blev ansat hos Facebook.

Det er en helt anden sag at udvikle et styresystem og anden software til en telefon end blot at gøre en Facebook-app tilgængelig på en ny telefon med et eksisterende styresystem. Men det er muligt, at den integration, som Facebook nu ser for sig, har større perspektiver, end hvad der konkret er tilfældet i dag.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?