Artikel top billede

Etableret dansk CMS-leverandør går open source

Composite lægger forretningen afgørende om og forærer fra i dag af kildekoden til selskabets .Net-baserede CMS-løsning C1 væk som open source.

Composite lægger forretningen afgørende om og forærer fra i dag af kildekoden til selskabets .Net-baserede CMS-løsning C1 væk som open source.

Hidtil har det danske softwarehus Composite solgt sit content management system (CMS), Composite C1, som såkaldt lukket kildekode. Fra i dag af giver virksomheden kildekoden fri og samtidig får brugerne gratis adgang til at hente og anvende den komplette udgave af systemet.

Partner i Composite Oskar Lauritzen ser initiativet som ret enestående for et .Net-baseret udviklingshus.

"Jeg har ikke hørt om nogen anden etableret spiller på markedet, som tager et kommercielt .NET-baseret produkt og gør det frit tilgængeligt, siger partner Oskar Lauritzen, Composite.

Moduler og add-ons

Planen er at tjene penge på de branchespecifikke moduler og add-ons, som Composite har udviklet til C1.

"Samtidig sikrer vi os med det her initiativ et langt større kendskab til vores CMS-løsning. Open Source means business," slår Oskar Lauritzen fast.

Composite har tidligere været presset noget økonomisk, men kom sidste år ud med sorte tal på bundlinjen og kommer ifølge Oskar Lauritzen også i år ud med overskud.

"Vi er simpelthen overbeviste om, at det her er den rigtige vej at gå for også fremover at holde fast i en sund forretning," siger Oskar Lauritzen.

Her handles moduler

Microsoft bakker kursskiftet op og tror på, at der lurer en god forretning forude ikke mindst i kraft af de mange .NET-baserede udviklerressourcer, som vil kunne arbejde videre med løsningen.

"Initiativet kan samtidig skabe grobund for det, der - tror jeg - kan blive en rigtig sund forretning for både Composite og dens partnerkanal. Så der skal ikke være nogen tvivl om, at vi fra Microsoft Danmarks side støtter projektet 100 procent og ser frem til at følge det i årene fremover," udtaler direktør Ole Kjeldsen, der har ansvaret for udvikling og platform hos Microsoft Danmark.

For at sætte fart på udviklingen af sit OS-baserede liv, sætter Composite nu alle kræfter ind på blandt andet at udvide med en modul markedsplads.

"Det vil gøre det nemt for professionelle udviklere at distribuere egne C1-moduler og gøre dem tilgængelige for deres kunder og brugere," siger Oskar Lauritzen.

Nye moduler kan være enten gratis eller koste penge afhængig af, hvad der passer bedst ind i de enkelte udvikleres forretningsmodel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere