Artikel top billede

(Foto: SAP)

HP udnævner SAP's Leo Apotheker til ny topchef

HP har fundet Mark Hurds afløser som selskabets øverste chef. Det er en mand med omfattende erfaring fra et verdens helt store it-selskaber. Se ham her.

Læs også: Derfor skifter SAP topchefen ud.

Den tidligere topchef for tyske SAP, Leo Apotheker, bliver ny topchef for Hewlett-Packard.

Det meddeler det amerikanske selskab.

Leo Apotheker afløser den ellers så succesrige Mark Hurd, der i august blev fyret på gråt papir efter en sex-relateret afpresningsssag, som du kan læse mere om her.

Mark Hurd blev kort tid efter udnævnt til ny topchef i Oracle, der ved at manifestere sig som en væsentlig konkurrent til HP på visse forretningsområder.

Indtræder i bestyrelsen

Tyske Leo Apotheker indtræder i forbindelse med sin udnævnelse også i Hewlett-Packards bestyrelse.

Hans hidtidige karriereforløb har primært været i tyske SAP, som han har arbejdet for i 20 år - i den sidste periode som topchef, hvor han stod i spidsen for ganske pæne vækstrater fra 2004 til 2009.

Her blev han dog i februar 2010 fyret og erstattet af en topchef-duo med danske Jim Hagemann Snabe og amerikanske Bill McDermott. Du kan læse mere om grunden til hans exit fra SAP her.

Strategisk tænker

"Leo er en strategisk tænker med en passion for teknologi, omfattende global erfaring og dokumenteret disciplin. Det er præcist, hvad vi har brug for, når det gælder den nye CEO," lyder det fra Robert Ryan fra HP's bestyrelse.

Han peger på, at Leo Apotheker efter mange år som hovedaktør i den globale it-branche har en lang track record, når det gælder teknologisk innovation, opbygning af kundeforhold og udvikling af teams.

Formelt afløser den tyske topchef Hewlett-Packards finansdirektør, Cathie Lesjak, der blev konstitueret som topchef efter Mark Hurd pludselige afgang.

Læs også: Derfor skifter SAP topchefen ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?