Artikel top billede

Oracle er klar med en business intelligence-applikation til iPhone, som bl.a. kan hente informationer om nøgletal, HR, supply chain, og CRM.

Nu skal business intelligence iPhone-iseres

Business intelligence er hverdag i mange virksomheder, men der er langt endnu, før tilstrækkelig mange har adgang til BI. Måske skal virksomhederne iPhone-nisere deres BI-løsninger.

Datagrundlaget vokser i alle virksomheder, og værktøjerne til at træffe de rigtige beslutninger på grundlag af de mange data bliver stadig bedre.

"Vi er kommet langt, men hånden på hjertet: er vi kommet langt nok. Udfordringen er at nå alle dem, der tager store beslutninger i deres daglige arbejde."

Ordene faldt, da direktør for BI-huset, Michael Borges, for femte år i træk bød velkommen til Nordens største konference om business intelligence og Information Management, IM2010. Konferencen blev afviklet på Crowne Plaza, Copenhagen Towers. Antallet af gæster var godt 250, og lidt usædvanligt var tæt på en fjerdedel af hunkøn.

IM2010 fokuserede på 'information as an asset' - information som et aktiv. Programmet bød velkommen med følgende:

"Globalisering, finanskrise og offentlige budgetunderskud. Vi har efterhånden vænnet os til omgivelsernes krav om, at både private og offentlige virksomheder skal kunne levere mere for mindre. Efter at vi igennem en årrække har været igennem procesautomatisering og outsourcing, er det nu de såkaldte vidensmedarbejdere, der står for skud.

Den dårlige nyhed er, at vi traditionelt ikke har været gode til at støtte disse medarbejdere med det, de mest har brug for:

Hurtig og let adgang til relevant indsigt. Den gode nyhed er, at der dermed stadig ligger et stort og uudnyttet potentiale for bedre beslutninger og effektivisering af vidensbaserede processer."

Imhoff og Ridderstråle

Konferencens fokus er på Business Intelligence (BI) og Master Data Management, og dagen var bygget op af dels et par hovedtalere, dels en stribe indlæg fra private og offentlige virksomheder. Derudover også en håndfuld indlæg fra Platons egne specialister.

De to hovedtalere var den svenske forfatter og 'virksomhedsguru' Jonas Ridderstråle og Claudia Imhoff, som er en veteran inden for BI og DW (Data Warehousing).

Blandt talerne var Arbejdsmarkedsstyrelsen, Danske Bank, DONG Energy, Energinet.dk, ejendomsmæglerkæden EDC, Konica Minolta, Novo Nordisk, Statens IT, Svitzer, Undervisningsministeriet og Økonomistyrelsen.

BI-muren skal brydes ned

"Når fire ud af fem virksomheder er skuffet over udbyttet af deres BI-investeringer, siger Michael Borges og henviser til en tidligere artikel i Dagbladet Børsen, så har vi stadig rigtig meget at lære."

Et vigtigt skridt på vejen er at få nedbrudt den mur, der findes mellem de BI-professionelle og BI-brugerne.

"Måske kan vi lære noget af den måde, iPhone har revolutioneret markedet for mobiltelefoner på. Tingene skal være lette og samtidig meget funktionelle - sådan en teknologi forelsker man sig i. Jeg vil påstå, at vi skal 'iPhone-nisere' BI ved hjælp af en langt mere brugervenlig grænseflade," siger Michael Borges.

Han henviser til, hvordan vejrudsigten på nettet eksempelvis har ændret sig radikalt fra ren tekst til en meget brugervenlig grafisk sag.

"Når jeg står mandag morgen og skal finde tøj frem til min fem-årige datter, så kan jeg på min iPhone se, hvordan vejret bliver - ikke i løbet af ugen og over hele landet, men lige nu og her hvor jeg er. Relevant, praktisk og brugervenligt," lyder det fra Borges.

Han er overbevist om, at netop BI UX (User Xperience) er et vigtigt værktøj, når det gælder at udvide rækkevidden af Business Intelligence.

Fremgang i sneglefart

Forretningen Platon går godt, faktisk så godt at selskabets administrerende direktør Michael Borges ser frem til den største omsætning og overskud i virksomhedens historie.

"Når det er sagt, så har vi stort set ikke ansat nogle nye medarbejdere i år, og det er en skuffelse, når vi er vant til at vokse 30-40 procent om året også i antal ansatte," siger Michael Borges.

Generelt oplever Borges dog, at markedet så småt er ved at vende, og at lysere tider venter forude, når det gælder salg af komplekse løsninger som BI og Information Management.

"Det vender ja, men det går meget langsomt," siger Platon-direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere