Her er de innovative, der gør "planeten smartere"

Så blev det afsløret på IBM Softwaredag, hvilke to virksomheder, som i år vandt Smarter Planet-prisen og Software Innovations-prisen.

Hvert år uddeler IBM to priser på sin Softwaredag: Smarter Planet-prisen og Software Innovations-prisen.

Juryen bestod i år af Per Andersen, administrerende direktør, IDC Danmark, Michael Moesgaard, CIO hos DONG, Nils Lau Frederiksen, it-direktør, Region Syddanmark og Line Ørskov, chefredaktør for Computerworld.

Resultatet blev, at en enig jury pegede på NemID som vinder af Smarter Planet-Prisen og IKT agro som vinder af Innovationsprisen 2010.

Smarter Planet-prisen går til NemID fordi:
1. Grundiden med ét log-in til både private og offentlige services på nettet er helt rigtig. En væsentlig, fremtidssikker fordel er, at NemID kan anvendes fra enhver computer.

2. Det er enestående, at NemID er så bredt forankret i både den offentlige og private sektor. At få søsat det skib må have krævet et omfattende politisk benarbejde.

3. Man har taget ved lære af Digital Signatur og lagt stor vægt på, at NemID skal være enkel at oprette og anvende. Rejsen for danskernes digitale signatur er godt begyndt, og der er stadig plads til at forfine og forædle implementeringen.

Alternativ energiudnyttelse vinder
Innovationsprisen går til IKT agro, fordi:
1. IKT agro gennem et intelligent elnet optimerer energiudnyttelse inden for egne rammer med udgangspunkt i blandt andet vindenergi og biogasafbrænding.

2. IKT agro har modet til at gå foran, tænker innovation bredt og anskuer forretning og teknologi holistisk. De fleste softwareinvesteringer understøtter processer og forretning direkte, hvor IKT agro har taget skridtet videre med alternativ energiudnyttelse.

3. Smart Grid spås at være lige så epokegørende som vindmøller, og dermed er IKT agro inspirationskilde for andre virksomheder med stort energibehov.

Inden prisuddelingen fortalte IBM Danmarks administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, om sine visioner for, hvordan software skal redde verden op af det sorte hul, som mange topledere mener, at vi er på kanten af. Læs mere om disse visioner senere her på Computerworld.dk.

Derfor blev de indstillet
De kandiderende virksomheder og argumenterne for at indstille dem ses herunder:

BUPL for at etablere en corporate Facebook til gavn for samtlige 800 medarbejdere og potentielt 70.000 medlemmer.

IKT agro for at at reducere svinedriftens energiforbrug, energiomkostninger og CO2-udslip ved hjælp af software.

NemID for at udvikle en innovativ, elektronisk signatur til samtlige virksomheder og borgere i Danmark ved hjælp af software.

Videncenter for Helbred og Forsikring (HEFO) for på mindre end tre måneder at have digitaliseret og automatiseret sine kerneprocesser inden for helbredsforsikringer.

Telenor for at målrette sin salgsindsats gennem segmenterede kampagner og på den måde reducere churn og høje omkostninger forbundet med markedsføringskampagner.

Endelig var Danisco nomineret for at bruge software til at sikre globalt teamwork, gøre information tilgængelig for alle medarbejdere på samme tid og spare medarbejdere for en del møder og rejseaktivitet til glæde for miljøet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Fire gange større end næststørste leverandør: Offentlige indkøbere bør følge Ateas dominerende markedsposition tæt
Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør til det offentlige. Situationen skal følges skarpt af offentlige indkøbsorganisationer, så det ikke ender med dårlig konkurrence, lyder opråbet.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.