Her er de innovative, der gør "planeten smartere"

Så blev det afsløret på IBM Softwaredag, hvilke to virksomheder, som i år vandt Smarter Planet-prisen og Software Innovations-prisen.

Hvert år uddeler IBM to priser på sin Softwaredag: Smarter Planet-prisen og Software Innovations-prisen.

Juryen bestod i år af Per Andersen, administrerende direktør, IDC Danmark, Michael Moesgaard, CIO hos DONG, Nils Lau Frederiksen, it-direktør, Region Syddanmark og Line Ørskov, chefredaktør for Computerworld.

Resultatet blev, at en enig jury pegede på NemID som vinder af Smarter Planet-Prisen og IKT agro som vinder af Innovationsprisen 2010.

Smarter Planet-prisen går til NemID fordi:
1. Grundiden med ét log-in til både private og offentlige services på nettet er helt rigtig. En væsentlig, fremtidssikker fordel er, at NemID kan anvendes fra enhver computer.

2. Det er enestående, at NemID er så bredt forankret i både den offentlige og private sektor. At få søsat det skib må have krævet et omfattende politisk benarbejde.

3. Man har taget ved lære af Digital Signatur og lagt stor vægt på, at NemID skal være enkel at oprette og anvende. Rejsen for danskernes digitale signatur er godt begyndt, og der er stadig plads til at forfine og forædle implementeringen.

Alternativ energiudnyttelse vinder
Innovationsprisen går til IKT agro, fordi:
1. IKT agro gennem et intelligent elnet optimerer energiudnyttelse inden for egne rammer med udgangspunkt i blandt andet vindenergi og biogasafbrænding.

2. IKT agro har modet til at gå foran, tænker innovation bredt og anskuer forretning og teknologi holistisk. De fleste softwareinvesteringer understøtter processer og forretning direkte, hvor IKT agro har taget skridtet videre med alternativ energiudnyttelse.

3. Smart Grid spås at være lige så epokegørende som vindmøller, og dermed er IKT agro inspirationskilde for andre virksomheder med stort energibehov.

Inden prisuddelingen fortalte IBM Danmarks administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, om sine visioner for, hvordan software skal redde verden op af det sorte hul, som mange topledere mener, at vi er på kanten af. Læs mere om disse visioner senere her på Computerworld.dk.

Derfor blev de indstillet
De kandiderende virksomheder og argumenterne for at indstille dem ses herunder:

BUPL for at etablere en corporate Facebook til gavn for samtlige 800 medarbejdere og potentielt 70.000 medlemmer.

IKT agro for at at reducere svinedriftens energiforbrug, energiomkostninger og CO2-udslip ved hjælp af software.

NemID for at udvikle en innovativ, elektronisk signatur til samtlige virksomheder og borgere i Danmark ved hjælp af software.

Videncenter for Helbred og Forsikring (HEFO) for på mindre end tre måneder at have digitaliseret og automatiseret sine kerneprocesser inden for helbredsforsikringer.

Telenor for at målrette sin salgsindsats gennem segmenterede kampagner og på den måde reducere churn og høje omkostninger forbundet med markedsføringskampagner.

Endelig var Danisco nomineret for at bruge software til at sikre globalt teamwork, gøre information tilgængelig for alle medarbejdere på samme tid og spare medarbejdere for en del møder og rejseaktivitet til glæde for miljøet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.