Her er de innovative, der gør "planeten smartere"

Så blev det afsløret på IBM Softwaredag, hvilke to virksomheder, som i år vandt Smarter Planet-prisen og Software Innovations-prisen.

Hvert år uddeler IBM to priser på sin Softwaredag: Smarter Planet-prisen og Software Innovations-prisen.

Juryen bestod i år af Per Andersen, administrerende direktør, IDC Danmark, Michael Moesgaard, CIO hos DONG, Nils Lau Frederiksen, it-direktør, Region Syddanmark og Line Ørskov, chefredaktør for Computerworld.

Resultatet blev, at en enig jury pegede på NemID som vinder af Smarter Planet-Prisen og IKT agro som vinder af Innovationsprisen 2010.

Smarter Planet-prisen går til NemID fordi:
1. Grundiden med ét log-in til både private og offentlige services på nettet er helt rigtig. En væsentlig, fremtidssikker fordel er, at NemID kan anvendes fra enhver computer.

2. Det er enestående, at NemID er så bredt forankret i både den offentlige og private sektor. At få søsat det skib må have krævet et omfattende politisk benarbejde.

3. Man har taget ved lære af Digital Signatur og lagt stor vægt på, at NemID skal være enkel at oprette og anvende. Rejsen for danskernes digitale signatur er godt begyndt, og der er stadig plads til at forfine og forædle implementeringen.

Alternativ energiudnyttelse vinder
Innovationsprisen går til IKT agro, fordi:
1. IKT agro gennem et intelligent elnet optimerer energiudnyttelse inden for egne rammer med udgangspunkt i blandt andet vindenergi og biogasafbrænding.

2. IKT agro har modet til at gå foran, tænker innovation bredt og anskuer forretning og teknologi holistisk. De fleste softwareinvesteringer understøtter processer og forretning direkte, hvor IKT agro har taget skridtet videre med alternativ energiudnyttelse.

3. Smart Grid spås at være lige så epokegørende som vindmøller, og dermed er IKT agro inspirationskilde for andre virksomheder med stort energibehov.

Inden prisuddelingen fortalte IBM Danmarks administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, om sine visioner for, hvordan software skal redde verden op af det sorte hul, som mange topledere mener, at vi er på kanten af. Læs mere om disse visioner senere her på Computerworld.dk.

Derfor blev de indstillet
De kandiderende virksomheder og argumenterne for at indstille dem ses herunder:

BUPL for at etablere en corporate Facebook til gavn for samtlige 800 medarbejdere og potentielt 70.000 medlemmer.

IKT agro for at at reducere svinedriftens energiforbrug, energiomkostninger og CO2-udslip ved hjælp af software.

NemID for at udvikle en innovativ, elektronisk signatur til samtlige virksomheder og borgere i Danmark ved hjælp af software.

Videncenter for Helbred og Forsikring (HEFO) for på mindre end tre måneder at have digitaliseret og automatiseret sine kerneprocesser inden for helbredsforsikringer.

Telenor for at målrette sin salgsindsats gennem segmenterede kampagner og på den måde reducere churn og høje omkostninger forbundet med markedsføringskampagner.

Endelig var Danisco nomineret for at bruge software til at sikre globalt teamwork, gøre information tilgængelig for alle medarbejdere på samme tid og spare medarbejdere for en del møder og rejseaktivitet til glæde for miljøet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.