Her er de innovative, der gør "planeten smartere"

Så blev det afsløret på IBM Softwaredag, hvilke to virksomheder, som i år vandt Smarter Planet-prisen og Software Innovations-prisen.

Hvert år uddeler IBM to priser på sin Softwaredag: Smarter Planet-prisen og Software Innovations-prisen.

Juryen bestod i år af Per Andersen, administrerende direktør, IDC Danmark, Michael Moesgaard, CIO hos DONG, Nils Lau Frederiksen, it-direktør, Region Syddanmark og Line Ørskov, chefredaktør for Computerworld.

Resultatet blev, at en enig jury pegede på NemID som vinder af Smarter Planet-Prisen og IKT agro som vinder af Innovationsprisen 2010.

Smarter Planet-prisen går til NemID fordi:
1. Grundiden med ét log-in til både private og offentlige services på nettet er helt rigtig. En væsentlig, fremtidssikker fordel er, at NemID kan anvendes fra enhver computer.

2. Det er enestående, at NemID er så bredt forankret i både den offentlige og private sektor. At få søsat det skib må have krævet et omfattende politisk benarbejde.

3. Man har taget ved lære af Digital Signatur og lagt stor vægt på, at NemID skal være enkel at oprette og anvende. Rejsen for danskernes digitale signatur er godt begyndt, og der er stadig plads til at forfine og forædle implementeringen.

Alternativ energiudnyttelse vinder
Innovationsprisen går til IKT agro, fordi:
1. IKT agro gennem et intelligent elnet optimerer energiudnyttelse inden for egne rammer med udgangspunkt i blandt andet vindenergi og biogasafbrænding.

2. IKT agro har modet til at gå foran, tænker innovation bredt og anskuer forretning og teknologi holistisk. De fleste softwareinvesteringer understøtter processer og forretning direkte, hvor IKT agro har taget skridtet videre med alternativ energiudnyttelse.

3. Smart Grid spås at være lige så epokegørende som vindmøller, og dermed er IKT agro inspirationskilde for andre virksomheder med stort energibehov.

Inden prisuddelingen fortalte IBM Danmarks administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, om sine visioner for, hvordan software skal redde verden op af det sorte hul, som mange topledere mener, at vi er på kanten af. Læs mere om disse visioner senere her på Computerworld.dk.

Derfor blev de indstillet
De kandiderende virksomheder og argumenterne for at indstille dem ses herunder:

BUPL for at etablere en corporate Facebook til gavn for samtlige 800 medarbejdere og potentielt 70.000 medlemmer.

IKT agro for at at reducere svinedriftens energiforbrug, energiomkostninger og CO2-udslip ved hjælp af software.

NemID for at udvikle en innovativ, elektronisk signatur til samtlige virksomheder og borgere i Danmark ved hjælp af software.

Videncenter for Helbred og Forsikring (HEFO) for på mindre end tre måneder at have digitaliseret og automatiseret sine kerneprocesser inden for helbredsforsikringer.

Telenor for at målrette sin salgsindsats gennem segmenterede kampagner og på den måde reducere churn og høje omkostninger forbundet med markedsføringskampagner.

Endelig var Danisco nomineret for at bruge software til at sikre globalt teamwork, gøre information tilgængelig for alle medarbejdere på samme tid og spare medarbejdere for en del møder og rejseaktivitet til glæde for miljøet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Millennials – Kommuniker med den nye generation
Mange virksomheder har en stor udfordring når det gælder Millennials. De er online hele tiden, har sociale medier som omdrejningspunktet i deres hverdag, og har meget høje forventninger til god service. De vægter værdier som tilgængelighed, hurtighed og kontinuitet meget højt, og det skal afspejle sig i den service I som virksomhed yder dem. Det er en del virksomheder slet ikke forberedte på. I dette whitepaper gennemgår vi, hvordan du skal gøre for at kommunikere med den nye generation.