Der er åbnet til himlen, og cloud'en er nørdernes nye legeplads.

Ved du overhovedet om du er i skyen?

Herligt med nyt legetøj, tænker nørderne, mens de sender deres virksomhed i skyen - uden nødvendigvis at fortælle den ansvarlige ledelse noget om det.

"Er I i skyen?"

Det kunne være et både rimeligt og relevant spørgsmål mellem to virksomhedsledere, der træffer hinanden til et Computerworld Breakfast Club-arrangement eller i kaffepausen under en software-konference.

Om svaret så er ja eller nej, er for så vidt ligegyldigt, for det er langt fra sikkert, at vedkommende virksomhedsleder overhovedet er klar over, om hans organisation bruger cloud computing eller ej.

Det kan nemlig sagtens være, at it-drengene for længst har oprettet flere skyer uden at fortælle det til nogen.

"Man ser i mange organisationer, at teknikere og udviklerne selv starter cloud-projekter, så mange virksomheder er allerede i skyen uden at vide det, fordi det er så nemt for en udvikler at starte det. Han skal jo bare bruge et kreditkort, og så har man hul ud til skyen og adgang til en tjeneste."

Det fortæller Carsten Jørgensen, som er sikkerhedsekspert i konsulenthuset Devoteam.

Han er også talsmand for Dansk IT's netværk for virtualisering og cloud computing, der er under opbygning, og bliver et forum, hvor der dels kommer indlæg fra leverandører og udviklere, dels åbnes for diskussion mellem brugere.

Udviklingen af cloud computing kommer således på to niveauer, forklarer han.

Den er styret både oppefra, fra CFO'en og økonomiafdelingen, men altså i høj grad også nedefra, af udviklerne, der sagtens kan se fordelene ved at arbejde med skyen.

"Det er nørdernes nye legeplads, og det giver dem en masse nye muligheder for at lave ting, der var svære at gøre før," siger Carsten Jørgensen.

Mangler klar strategi
Det kan være en udfordring, hvis der ikke ligger en klar strategi bag, når virksomheden går i skyen.

"I nogle tilfælde er det ikke særlig kontrolleret, når udviklerne i it-afdelingen selvstændigt arbejder med skyen. Det følger måske ikke virksomhedens strategi, og drejer det sig for eksempel om et udviklingsprojekt, skal det på et eller andet tidspunkt overdrages til den almindelige drift, og så står man måske med noget, der skal tilpasses - eller i hvert fald noget, man er nødt til at forholde sig til."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Millennials – Kommuniker med den nye generation
Mange virksomheder har en stor udfordring når det gælder Millennials. De er online hele tiden, har sociale medier som omdrejningspunktet i deres hverdag, og har meget høje forventninger til god service. De vægter værdier som tilgængelighed, hurtighed og kontinuitet meget højt, og det skal afspejle sig i den service I som virksomhed yder dem. Det er en del virksomheder slet ikke forberedte på. I dette whitepaper gennemgår vi, hvordan du skal gøre for at kommunikere med den nye generation.