Få overblikket: Så meget fylder Microsofts Office

Microsoft har næsten monopol, når det handler om kontorpakker. Firmaet opsuger hovedparten af den samlede omsætning på markedet, men andre spillere er på vej.

Kontorpakker til computeren er et kæmpe forretningsområde.

Alene i Danmark har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opgjort, at der årligt afsættes 1,25 millioner kontorpakker med en omsætning på cirka 800 millioner kroner.

Omsætningen på kontorpakker udgjorde således 1,5 procent af den samlede omsætning på it-området i 2009. Det offentliges indkøb af kontorpakker udgør cirka 10 procent af efterspørgslen i Danmark.

Langt hovedparten af de æsker, der leveres med software, er påtrykt et logo fra Microsoft.

Markedet er nemlig domineret af Microsoft, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har vurderet til at have en markedsandel på mindst 90 procent i Danmark.

Analysehuset Gartner vurderer, at dette tal er på hele 94 procent på verdensplan.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver på styrelsens webside at:

"Der er ikke velfungerende konkurrence på markedet for kontorsoftware. Markedet er præget af betydelige adgangsbarrierer, som gør det svært for nye aktører at komme ind på markedet."

"Tekniske og praktiske forhold påvirker kundernes valg og gør det sværere at skifte kontorpakke. Der sker færre leverandørskift på markedet for kontorsoftware end på andre markeder."

OpenOffice har ti procent
Microsoft er imidlertid ikke alene på markedet, hvor den væsentligste desktop-konkurrent i Danmark til Microsoft Office er open source-produktet OpenOffice.

OpenOffice, der netop har fået en ny gren af produktet, der hedder LibreOffice, opgjorde tidligere på året, at deres software ligger på 14 procent af de danske computere.

Det tal er opgjort af det tyske analysefirma Webmasterpro. Firmaet har målt sig frem til, at der i 2009 var 534.000 brugere af OpenOffice inden for landets grænser.

Et tal, der harmonerer udmærket med OpenOffices egne download-tal på cirka 500.000 per halvår.

Undersøgelsen er dog behæftet med en usikkerhed på fem procent og Leif Lodahl fra LibreOffice (der tidligere har været talsmand for OpenOffice i Danmark) vurderer da også tallet til at være en smule lavere - nemlig omkring 10 procent.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sjællandsk online-veteran leverer rekordregnskab: Hæver omsætning med 25 procent
Online-forhandleren Computersalg.dk fortsætter væksten i det nye årsregnskab, hvor omsætningen overstiger 700 millioner kroner.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.