Denne besked så Jens Hørup i 12 dage, når han prøvede at tilgå sin betalte Gmail-konto.

Gmail-offer føler sig tvunget til tavshed

Direktøren, som manglede Gmail i 12 dage, må skrive under på tavshedserklæring hos Google for at få svar på, hvordan firmaet vil sikre ham mod nedbrud i fremtiden.

Den administrerende direktør Jens Hørup, som i 12 dage var udelukket fra sin professionelle Gmail hos it-virksomheden Amplex, har underskrevet en tavshedserklæring fra Google.
 
Det har Jens Hørup gjort for at kunne få svar på, hvad han i fremtiden kan gøre for at undgå at havne i en lignende situation hos Google, forklarer han.
 
"Google mailede tilbage med beskeden om, at for at jeg kunne få svar på de her ting, så var jeg nødt til at underskrive en NDA (non-disclosure agreement, red.)," siger Jens Hørup.  
 
Skrev under for at få svar
"Det er jeg jo et eller andet sted nødt til, hvis jeg vil videre. Mit alternativ er at skulle bruge flere mandemåneders ressourcer på at flytte alt væk, fordi vi har så meget hos Google," siger Jens Hørup.
  
Derfor skrev han mandag aften under på en tavshedserklæring fra Google. Han fortæller, at NDA'en indebærer, at han ikke må sige noget videre om de svar, han får på de fire spørgsmål til Google, som han har stillet firmaet efter 12 dage uden adgang til sin betalte e-mail konto.

"For mig er det vigtigt at komme videre med det her," siger Jens Hørup, der fortæller, at underskriften foregik elektronisk.

Overvejet nøje
Direktøren har tænkt meget over, om han skulle skrive under. Når han valgte at gøre det, er det for at få de svar, som er det nødvendige beslutningsgrundlag for at afgøre, om firmaet skal flytte sine it-services væk fra Google eller blive.
 
"For mig er det vigtigt at sikre, at jeg ikke kommer i den samme situation igen. Teoretisk set kan jeg jo komme i samme situation om fem minutter," siger han.  
 
"Derfor er det vigtigt for mig at vide, hvad jeg kan gøre. Men det kan jeg jo først vide, når jeg har et ordentligt beslutningsgrundlag, nemlig om Google vil give mig nogle værktøjer, som gør, at jeg ikke kommer i denne situation igen," siger Jens Hørup.  
 
Kan man sige, at Google har købt dig til tavshed?

"Nej, for de har ikke betalt mig. De har heller ikke tvunget mig. Jeg kunne jo bare sige nej," siger Jens Hørup.  
 
Havde du noget valg?

"Ja, jeg havde jo valget at sige nej. Men hvis jeg vil fortsætte med Google, så føler jeg mig tvunget til det her," siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Fullstack developer for UI

Accura Advokatpartnerselskab

IT-Supporter
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.