Artikel top billede

Direktør får atter adgang til Gmail efter 12 dage

Dansk direktør kan efter 12 dage og en time igen åbne sin betalte mailkonto hos Google. Men han mangler stadig en forklaring.

"Miraklernes tid er ikke forbi." 
 
Sådan siger Jens Hørup, administrerende direktør hos it-virksomheden Amplex, efter at han 09.30 i går morges for første gang efter 289 timer kunne åbne sin mailkonto hos Google Gmail. 
 
"Jeg opdagede det, og så sendte de også en mail til min private mail-konto et kvarter efter," siger Jens Hørup. 
 
Satte Exchange uden for døren 
Firmaet droppede for to år siden Exchange-serveren og flyttede alle virksomhedens mailkonti ud i skyen ved hjælp af Googles professionelle version af Gmail.

Løsningen har ifølge direktøren fungeret upåklageligt, lige indtil for 12 dage siden, hvor beskeden "Sorry... account maintenance underway" dukkede op på skærmen i stedet for hans indbakke. 
 
Det er kun Jens Hørups mail, der ikke har virket i 12 dage. Både hans Google-kalender og resten af firmaets mailkonti med andre tjenester hos Google fungeret upåklageligt.
 
Mangler en del e-mails
Jens Hørup fortæller, at han stadig intet har fået at vide fra Google support om årsagen til problemet. Men firmaet lovede efterfølgende at finde ud af, om han har mistet mails i perioden. 

I første omgang vurderede Jens Hørup eller, at der manglede en del mails. Men de er efterfølgende dukket op, så han nu skal have læst omkring 900 e-mails fra de sidste 12 dage. 

Tilsyneladende er det kun en enkelt mail, som er bouncet i hele perioden, har han fået at vide af søgegiganten, som har kontrolleret noget statistik.    
  
Afventer svar fra Google
Ifølge direktøren er det stadig usikkert, om oplevelsen får konsekvenser for virksomhedens outsourcing-eventyr i skyen.  
 
"Problemet er, at vi har bundet os selv rigtig meget op til Google. Vi bruger stort set alle deres produkter rimelig aktivt i virksomheden," siger Jens Hørup. 
 
Derfor har han foreløbig spurgt Google, hvad man kan gøre for at sikre at det samme ikke sker igen.
 
"Så må vi tage det op, når vi har fået Googles tilbagemelding," siger Jens Hørup. 
 
Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Google Danmark til sagen om mail-problemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere