Artikel top billede

(Foto: © EC /)

Denne kvinde vil sikre dine cloud-data - se hvordan

EU's Neelie Kroes vil have skabt bedre klarhed over, hvor data, der rykkes op i skyen, befinder sig rent fysisk.

Læs mere om problematikkerne i artiklen Cloud computing: Sådan fungerer det.

Cloud computing er en af meta-tendenserne i vores digitale samfund i disse år, og det bekymrer EU's Neelie Kroes, der er kommissær for it og tele.

Ikke fordi hun ikke bryder sig om cloud computing, men fordi der fortsat er mange uklarheder forbundet med at rykke ud i skyen.

I en tale på en konference i Paris sender hun således nogle ret klare budskaber til både leverandører og brugere af cloud-tjenester.

"Cloud computing er mere end blot en teknisk udfordring. Ved at placere vores personlige data på fjern-servere risikerer vi at miste kontrollen med data. Det kræver adskillige tiltag, fordi retten til beskyttelse af personlige data er en fundamental rettighed i EU," siger Neelie Kroes i talen. 

Du kan læse mere om problematikkerne i artiklen Cloud computing: Sådan fungerer det.

To afgørende krav

EU-Kommissionen mener grundlæggende, at der er behov for at få skabt mere klarhed over, hvordan sikkerheden er i de forskellige cloud-tjenester.

For nylig har EU derfor blandt andet igangsat et stort forskningsprojekt i samarbejde med IBM.

"Data-beskyttelse er en "must have"-feature for forbrugere, individer og samfundet i det hele taget. En cloud uden robust data-beskyttelse er ikke den slags cloud, vi har brug for. Så disse features bør være vel-integrerede i designet af cloud computing-produkter og -services helt fra begyndelsen af forretnings-processen," fortæller Neelie Kroes.

Hun opstiller herefter to punkter, som efter hendes mening er afgørende for forbrugerne i EU, når det kommer til cloud computing.  

1) "at deres cloud-leverandør beskytter deres personlige data effektivt på en transparent måde og i overensstemmelse med EU-standarder for beskyttelse af person-data."

2) "at alle regeringer i alle lande, hvor cloud-servere er placeret, bør have lovmæssige rammeværker på plads, der garanterer tilstrækkelig data-beskyttelse og privacy..."

Læs mere om problematikkerne i artiklen Cloud computing: Sådan fungerer det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere