Artikel top billede

Derfor fik webhotel uventede Google-gæster

Webhotellet One.com blev ved en fejl onsdag pludselig vært for Googles hjemmeside i Danmark. Tilsyneladende godkendte Google en anmodning om flytning af domænet.

Webhotellet One.com fik onsdag i en kortere periode ufrivilligt lov til at opleve at være vært for en af landets mest besøgte hjemmesider, Google.dk.
 
Det skyldes, at en anmodning om at redelegere søgegigantens danske domæne ved en fejl blev godkendt af en ekstern partner hos Google.  
 
Det er stadig uklart præcis, hvem og hvorfor der blev anmodet om en redelegering af det populære og særdeles trafiktunge domæne, som bevirkede at trafikken til Google.dk i omkring to timer pegede mod one.com.
 
Imidlertid fik den større trafik fra Google ifølge Thomas Darré Medard Frederiksen hos One.com ingen konsekvenser i form af eksempelvis nedetid for virksomheden eller firmaets kunder.
 
Det skyldes, at firmaet hurtigt videresendte trafikken til google.com. Derfor var der ret hurtigt kun lidt ekstra trafikbelastning på systemerne hos One.com, fortæller Thomas Darré Medard Frederiksen.
 
"Selvfølgelig er det meget trafik, men det er "kun" google.dk. Vi har jo 850.000 hjemmesider, så vi har ekstremt mange sideforespørgsler hver dag. Derfor har vi en buffer, så vi kan klare mange flere sideforespørgsler. Så det udgjorde ikke nogen belastning," siger Thomas Darré Medard Frederiksen.   
 
Google gav lov til flytning
Hos DK-Hostmaster fortæller direktør Per Kølle, at en person med lov til at redelegere Googles domæne havde bedt om det, hvorefter den danske domæneadministrator sendte en mail frem til Google med et link, som skal aktiveres for at gennemføre den automatiske redelegering.
 
"Vi sender så vores bekræftelsesmail til Google, hvor vi spørger, om det nu også er rigtigt. Og det får vi ja til, og så foretager vi redelegeringen," siger Per Kølle.
 
Men kort efter, at redelegeringen blev gennemført hos DK-Hostmaster, stod det ifølge DK-Hostmaster-direktøren klart, at noget var galt.
 
"Det viser sig så, at det var en fejl. Det skulle ikke have været redelegeret," siger Per Kølle, der kort efter flytningen af domænet blev ringet op af både One.com og Google.
 
"Og så gennemtvang vi en tilbageførsel af omregistreringen omkring klokken 18.00, og lidt efter var det sat på plads igen, efter at jeg havde snakket med både One.com og Google i Danmark og USA," siger Per Kølle.
 
Han fortæller, at fremgangsmåden går ud over hans egne regler, men at han godt kunne se af korrespondancen, at der var noget helt galt. 

Ros fra Google 
Per Kølle afviser muligheden for, at der umiddelbart skulle være tale om forsøg på sabotage i forbindelse med flytningen af det populære domæne.
 
"Jeg opfatter det her som en simpel misforståelse mellem et par virksomheder," siger Per Kølle, der ikke kan mindes tidligere at have gennemtvunget en tilbageførsel af et domæne.
 
Hos Google Danmark oplyser direktør Peter Friis gennem firmaets pressebureau, at brugerne af google.dk i en kort periode blev ledt til en anden side. 
 
"Ved en fejl har en af vores eksterne partnere godkendt en forkert anmodning om opdatering af DNS. Så snart fejlen blev opdaget blev det ændret," siger direktøren, der samtidig roser både One.com og DK-Hostmaster for at være hjælpsomme i sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere