Artikel top billede

Derfor fik webhotel uventede Google-gæster

Webhotellet One.com blev ved en fejl onsdag pludselig vært for Googles hjemmeside i Danmark. Tilsyneladende godkendte Google en anmodning om flytning af domænet.

Webhotellet One.com fik onsdag i en kortere periode ufrivilligt lov til at opleve at være vært for en af landets mest besøgte hjemmesider, Google.dk.
 
Det skyldes, at en anmodning om at redelegere søgegigantens danske domæne ved en fejl blev godkendt af en ekstern partner hos Google.  
 
Det er stadig uklart præcis, hvem og hvorfor der blev anmodet om en redelegering af det populære og særdeles trafiktunge domæne, som bevirkede at trafikken til Google.dk i omkring to timer pegede mod one.com.
 
Imidlertid fik den større trafik fra Google ifølge Thomas Darré Medard Frederiksen hos One.com ingen konsekvenser i form af eksempelvis nedetid for virksomheden eller firmaets kunder.
 
Det skyldes, at firmaet hurtigt videresendte trafikken til google.com. Derfor var der ret hurtigt kun lidt ekstra trafikbelastning på systemerne hos One.com, fortæller Thomas Darré Medard Frederiksen.
 
"Selvfølgelig er det meget trafik, men det er "kun" google.dk. Vi har jo 850.000 hjemmesider, så vi har ekstremt mange sideforespørgsler hver dag. Derfor har vi en buffer, så vi kan klare mange flere sideforespørgsler. Så det udgjorde ikke nogen belastning," siger Thomas Darré Medard Frederiksen.   
 
Google gav lov til flytning
Hos DK-Hostmaster fortæller direktør Per Kølle, at en person med lov til at redelegere Googles domæne havde bedt om det, hvorefter den danske domæneadministrator sendte en mail frem til Google med et link, som skal aktiveres for at gennemføre den automatiske redelegering.
 
"Vi sender så vores bekræftelsesmail til Google, hvor vi spørger, om det nu også er rigtigt. Og det får vi ja til, og så foretager vi redelegeringen," siger Per Kølle.
 
Men kort efter, at redelegeringen blev gennemført hos DK-Hostmaster, stod det ifølge DK-Hostmaster-direktøren klart, at noget var galt.
 
"Det viser sig så, at det var en fejl. Det skulle ikke have været redelegeret," siger Per Kølle, der kort efter flytningen af domænet blev ringet op af både One.com og Google.
 
"Og så gennemtvang vi en tilbageførsel af omregistreringen omkring klokken 18.00, og lidt efter var det sat på plads igen, efter at jeg havde snakket med både One.com og Google i Danmark og USA," siger Per Kølle.
 
Han fortæller, at fremgangsmåden går ud over hans egne regler, men at han godt kunne se af korrespondancen, at der var noget helt galt. 

Ros fra Google 
Per Kølle afviser muligheden for, at der umiddelbart skulle være tale om forsøg på sabotage i forbindelse med flytningen af det populære domæne.
 
"Jeg opfatter det her som en simpel misforståelse mellem et par virksomheder," siger Per Kølle, der ikke kan mindes tidligere at have gennemtvunget en tilbageførsel af et domæne.
 
Hos Google Danmark oplyser direktør Peter Friis gennem firmaets pressebureau, at brugerne af google.dk i en kort periode blev ledt til en anden side. 
 
"Ved en fejl har en af vores eksterne partnere godkendt en forkert anmodning om opdatering af DNS. Så snart fejlen blev opdaget blev det ændret," siger direktøren, der samtidig roser både One.com og DK-Hostmaster for at være hjælpsomme i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Danske Globeteam solgt: Aktiemajoriteten overtages af stor kapitalfond - skal nu gøres klar til international ekspansion
Direktør Claus Moldow og Kirk Kapital sælger deres fremgangsrige danske konsulenthus Globeteam til den store kapitalfond Norvestor.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.