Artikel top billede

Google: Nu er Chrome OS endelig på trapperne

Efter forsinkelser og udviklingsproblemer er Google nu endelig på trapperne med det nye netbaserede styresystem, Chrome OS.

Læs også:

Her er Googles nye styresystem - se den her.

Google Chrome OS vil give hurtigere netbooks.

Google er omsider klar med en nogenlunde tidsplan på lanceringen af selskabets kommende styresystem, Chrome OS, der tidligere er blevet udsat på grund af tekniske vanskeligheder.

Ideen med den nye cloudbaserede Google-opfindelse, der kort og godt er blevet døbt Chrome OS, er at tilbyde verdens mange millioner pc-brugere et billigere alternativ til den traditionelle pc.

Chrome OS-laptoppen markerer den foreløbige kulmination på Googles bestræbelser på at bygge en pc, der alene trækker på informationer og data fra nettet fremfor at køre på software, der ligger på selve computeren.

Det nye styresystem er således tænkt specifikt til computere, som konstant er på nettet, og Google bedyrer, at der bliver tale om "det mest sikre forbruger-OS, der nogensinde er blevet sendt i handlen."

Problematisk udvikling

Udviklingen af systemet har været problematisk for Google, der er blevet et halvt år forsinket i forhold til de oprindelige planer på grund af tekniske udfordringer.

Google arbejder stadig på at løse visse mindre problemer i softwaren. Det gælder blandt andet den måde, hvorpå det nye styresystem skal arbejde med printere, kameraer og alt det andet hardware, der typisk kobles til og fra en computer, og som alle har brug for kompatible drivere.

Google har allerede flere store virksomheder klar i kulissen til at tage det nye system ind på prøvebasis. De tæller blandt andre American Airlines og fødevareproducenten Kraft, skriver Financial Times.

Selskabet på vej med et lignende forsøgs-program for privat-forbrugere.

Ifølge avisen vil de første computere med Chrome OS blive leveret af Acer og Samsung. Det vil ske til næste sommer.

Ny webbutik

Selskabet har i samme forbindelse slået portene op for en ny webapplikations-butik, der alene kan anvendes af Chrome-brugere, ligesom selskabet er klar med en ny teknologi, der hedder Crankshaft, der angiveligt kan accellere Javascript-applikationer i Chrome-browseren.

[b]Læs også:

Her er Googles nye styresystem - se den her.

Google Chrome OS vil give hurtigere netbooks.

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere