Artikel top billede

Nu er det knald eller fald for Rejsekortet

Rejsekortets fremtid bliver afgjort definitivt i denne uge.

Der har været mange sidste chancer i det langstrakte projekt Rejsekortet. 

Men nu på fredag er det allersidste chance for, at Rejsekortet kommer på skinner igen. 
  
På fredag afvikler Rejsekort A/S nemlig sin generalforsamling.

Her skal det afgøres om leverandøren East-West Denmark, der består af Accenture og Thales, kan gøre sig forhåbninger om at komme ind i varmen igen.
 
Rejsekort A/S består af DSB, trafikselskabet Movia, Metroselskabet, Sydtrafik, Midttrafik og Nordjyllands Trafikselskab, og selskabets kontrakt med East-West Denmark udløb den første december.
 
På den dato sendte Rejsekort A/S en opsigelse til East-West Denmark.

I den slags opsigelser er der dog en 14 dages juridisk responstid for East-West Denmark til at bevise, at selskabet rent faktisk kan levere de ønskede resultatet.
 
Hvis East-West Denmark kan levere noget tilfredsstillende, så vil Rejsekortet fortsætte arbejdet med forventet levering i slutningen af 2012.

Hvis ikke leverandøren kan tilfredsstille Rejsekort A/S, så vil projektet til 700 millioner kroner blive lukket endegyldigt på fredag.
 
Lavine af forsinkelser
Rejsekort-projektet strækker sig helt tilbage til starten af nullerne, hvor projektet blev skudt i gang, hvorefter East-West Denmark vandt udbuddet, der i 2004 blev vurderet til at være omkring to milliarder kroner værd
 
Kortet skulle oprindeligt have ligget i danskernes lommer i 2009, men siden er projektet havnet i en lavine af forsinkelser og en foreløbig regning på 700 millioner kroner for udbredelsen af Rejsekortet til rejser i dele af Syd- og Vestsjælland. 
 
Hvis det skulle vise sig, at East-West Denmark ikke kan levere det ønskede resultat i 2012, så vil den danske stat og projektets andre aktører givetvis kaste sig ud i en voldgiftssag for at få kradset de 700 millioner kroner tilbage fra East-West Denmark.
 
Sådan virker det
Hvis projektet derimod bliver leveret i 2012, vil det komme uden backoffice-funktioner som eksempelvis fordelingen af kundernes penge internt i selskabet Rejsekort A/S.
 
De rejsende vil derimod næppe bemærke noget andet end, at det vil være noget nemmere at stige ombord på den offentlige trafik med den elektroniske billet til bus, tog og metro.
 
For kortet skulle på længere sigt have erstattet de nuværende billetter, klippekort og månedskort for at gøre det lettere at rejse med kollektiv trafik over hele Danmark. 
 
Rejsekortet skal virke ved, at passagererne begynder deres rejse ved at holde rejsekortet hen over en kortlæser, der aflæser kortet med et "bip". Når rejsen er slut, tjekker passagererne ud på kortlæseren igen.
 
Om to dage er vi klogere på, om det kun bliver East-West Denmark, der nogensinde kommer til at tjekke ud af den kollektive trafik i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.