Artikel top billede

Nu er det knald eller fald for Rejsekortet

Rejsekortets fremtid bliver afgjort definitivt i denne uge.

Der har været mange sidste chancer i det langstrakte projekt Rejsekortet. 

Men nu på fredag er det allersidste chance for, at Rejsekortet kommer på skinner igen. 
  
På fredag afvikler Rejsekort A/S nemlig sin generalforsamling.

Her skal det afgøres om leverandøren East-West Denmark, der består af Accenture og Thales, kan gøre sig forhåbninger om at komme ind i varmen igen.
 
Rejsekort A/S består af DSB, trafikselskabet Movia, Metroselskabet, Sydtrafik, Midttrafik og Nordjyllands Trafikselskab, og selskabets kontrakt med East-West Denmark udløb den første december.
 
På den dato sendte Rejsekort A/S en opsigelse til East-West Denmark.

I den slags opsigelser er der dog en 14 dages juridisk responstid for East-West Denmark til at bevise, at selskabet rent faktisk kan levere de ønskede resultatet.
 
Hvis East-West Denmark kan levere noget tilfredsstillende, så vil Rejsekortet fortsætte arbejdet med forventet levering i slutningen af 2012.

Hvis ikke leverandøren kan tilfredsstille Rejsekort A/S, så vil projektet til 700 millioner kroner blive lukket endegyldigt på fredag.
 
Lavine af forsinkelser
Rejsekort-projektet strækker sig helt tilbage til starten af nullerne, hvor projektet blev skudt i gang, hvorefter East-West Denmark vandt udbuddet, der i 2004 blev vurderet til at være omkring to milliarder kroner værd
 
Kortet skulle oprindeligt have ligget i danskernes lommer i 2009, men siden er projektet havnet i en lavine af forsinkelser og en foreløbig regning på 700 millioner kroner for udbredelsen af Rejsekortet til rejser i dele af Syd- og Vestsjælland. 
 
Hvis det skulle vise sig, at East-West Denmark ikke kan levere det ønskede resultat i 2012, så vil den danske stat og projektets andre aktører givetvis kaste sig ud i en voldgiftssag for at få kradset de 700 millioner kroner tilbage fra East-West Denmark.
 
Sådan virker det
Hvis projektet derimod bliver leveret i 2012, vil det komme uden backoffice-funktioner som eksempelvis fordelingen af kundernes penge internt i selskabet Rejsekort A/S.
 
De rejsende vil derimod næppe bemærke noget andet end, at det vil være noget nemmere at stige ombord på den offentlige trafik med den elektroniske billet til bus, tog og metro.
 
For kortet skulle på længere sigt have erstattet de nuværende billetter, klippekort og månedskort for at gøre det lettere at rejse med kollektiv trafik over hele Danmark. 
 
Rejsekortet skal virke ved, at passagererne begynder deres rejse ved at holde rejsekortet hen over en kortlæser, der aflæser kortet med et "bip". Når rejsen er slut, tjekker passagererne ud på kortlæseren igen.
 
Om to dage er vi klogere på, om det kun bliver East-West Denmark, der nogensinde kommer til at tjekke ud af den kollektive trafik i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Står kældervinduet åbent for cyberkriminelle? Sådan sikrer du de privilegerede brugerkonti
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.