Resultater fra rundspørge til kommuner

RebildKørerKontrakten med KMD kører stadig, men det er meddelt KMD, at Rebild Kommune i 2011 vil søge at lovliggøre forholdene i form af et udbud - enten indenfor de nye SKI-aftaler eller via eget udbud. KL har taget initiativ til at afdække mulighederne for evt. fælles udbud blandt involverede kommuner alternativt udarbejdelse af fælles udbudsmateriale - dette for at styrke konkurrencen. Der blev den 22. november 2010 afholdt et fællesmøde mellem KL og de involverede kommuner og jeg forventer at høre fra KL snarest som opfølgning herpå.
KøgeKørerKontrakten udløber ultimo 2011. Den kan dog opsiges før. Kontrakten opsiges i forbindelse med valg af nyt system
ThistedKørerAgter at lave udbud i en eller anden form 
StruerKørerVi afløfter vores udbudsforpligtelse når SKI er klar med aftaler
IshøjKørerDet er dog primo juni 2010 besluttet af Byrådet i Ishøj Kommune, at kommunen skal gå i udbud med opgaven. Til dato har kommunen afventet SKI-aftale på området. Når en sådan foreligger vil der blive taget stilling til en udbudstidsplan. Når SKI-rammeaftalen foreligger, vil der blive taget stilling til endelig implementeringstidsplan, herunder om SKI-rammeaftalen på området vil blive benyttet eller ej. Det overvejes i den forbindelse, om kommunen skal gå i udbud i samarbejde med andre kommuner - dvs. udenom SKI - eller gå i særskilt udbud alene. Ligesom det overvejes, om kommunen kan gå i samtidigt udbud med både økonomi- og lønsystem. Overvejelserne om evt. at gå i udbud i samarbejde med andre kommuner er ganske konkrete, dels i fht. en række kommuner på Københavns Vestegn, dels som mulig udløber af et KL-initiativ på området.

MorsøKørerSKI udbud
AlbertslundKørerVi agter at kører processen i samarbejde med KOMBIT og afventer et fælles udbudsprojekt.
SorøKørerKommunen afventer fortsat SKI-rammeaftalen. Herudover overvejer kommunen fortsat, hvorvidt det vil være hensigtsmæssigt sammen med andre berørte kommuner at foretage et fællesudbud af systemet. Der er således endnu ikke taget stilling til, hvornår og på hvilken måde kommunen vil gå i udbud.
Ringkjøbing SkjernKørerKommunen har meddelt Konkurrencestyrelsen, at kontrakten på økonomi- og lønområdet vil blive opsagt og der vil ske en lovliggørelse gennem et udbud så snart det har kunnet lade sig gøre, forventeligt 1. kvartal 2011. Kommunen afventer pt. resultatet af SKI udbud på aftale 2.19, hvor der er stand still periode frem til den 19. december 2010. Når der er modtaget fyldestgørende information fra SKI, vil der blive taget stilling til det videre forløb. 
NyborgKørerNyborg kommune har afventet offentliggørelsen af SKI's rammeaftale 2.19. Kommunen har endvidere deltaget i et møde i KL, hvor det blev drøftet, hvilke muligheder der er for at indgå et udbudssamarbejde, hvis man ikke ønsker at benytte SKI's rammeaftale. Nyborg Kommune har dog netop besluttet, at kommunen selv vil gennemføre et EU-udbud. Nyborg Kommune vil hurtigst muligt indgå aftale med et konsulentfirma, som skal gennemføre udbudsprocessen i første halvår af 2011. 
RandersKørerRanders Kommunes Økonomiudvalg forventes på møde i januar 2011 at vedtage en udbudsplan for udbud af kommunens betalingsaftale med KMD for så vidt angår de systemer, der er konkurrenceudsatte. Udbudsplanen vil lægge op til, at kommunen har gennemført udbud på alle konkurrenceudsatte områder, inden betalingsaftalen udløber med udgangen af 2013.
SkanderborgKører Vi agter at lave et udbud, når den nuværende KMD-kontrakt udløber
SkiveKørerMed henvisning til din forespørgsel kan jeg oplyse, at vi vil opsige KMD kontrakten (2 mdr. opsigelse)  snarest muligt i forbindelse med planlægning af udbud i foråret 2011 i samarbejde med KL evt. SKI. Med hensyn til punkt 3 og 4 har sagen givet øget fokus på de nævnte områder 
SolrødKører Solrød Kommune afventer resultatet af SKIs rammeaftale om ASP/CLOUD-løsninger, der forventeligt også omfatter økonomi- og lønsystemer. Derefter tages stilling til, om kontrakt skal indgås efter SKIs rammeaftale eller der skal gennemføres et udbud.
VardeKørerudbud er planlagt i 2011 
AabenraaOpsagtfastprisaftalen er opsagt og der er tegnet kontrakt med de tidligere leverandører frem til udgangen af 2011, hvor den nye aftale pba af udbuddet træder i kraft. Vi er midt i udbuddet, der er frist for afgivelse af tilbud primo januar 2011
HillerødOpsagtVi agter at lave et nyt udbud af økonomisystem snarest. Vi afventer og evaluerer resultatet af SKI 02.19 før vi træffer konkret beslutning om hvordan vi konkurrenceudsætter Økonomisystem 
RoskildeOpsagtVi har gennemført et nyt udbud i perioden juni - september 2010, som KMD vandt. Af konkurrencehensyn ønsker jeg ikke at oplyse kontraktsummen. Kontrakten er 4-årig med option for et års forlængelse.
HolstebroOpsagtKontrakten om opgradering af KMD Debitor til KMD OPUS Debitor blev opsagt primo 2010.. Det er planen, at der tages stilling til dette spørgsmål i 2011.
StevnsOpsagtVi agter at lave et udbud i samarbejde med KL
BrønderslevOpsagtImplementeringsaftalen om KMD-opus er opsagt. Vi vil konkurrenceudsætte overgangen til et nyt økonomi og lønsystem når SKI har færdigjort sit arbejde med udbud af ASP-systemer. Når vi har ventet på SKI på dette område skyldes det, at vi vi betragter dette arbejde som en afgørende faktor for, hvordan det for kommunerne fremover bliver muligt at foretage konkurrenceudsættelse på disse områder. 
GribskovKører I forbindelse med afgørelsen af konkurencestyrelsen, som Gribskov

Kommune har taget til efterretning, har Gribskov Kommune sat en

udbudsproces i gang med henblik på at få udbudt Koncern IT, herunder

økonomisystemet. Det igangsatte forløb forventes at blive gennemført som

et samlet udbud, og vores nuværende leverandør er informeret om, at

udbuddet er sat i gang, og dermed at vores nuværende aftale bliver opsagt i

forbindelse med dette. På nuværende tidspunkt bliver der arbejdet med

funktionskravene til den omfattende Koncern-IT portefølje, og udbuddet

forventes offentliggjort og dermed udbud efter politisk beslutning omkring

august/september 2011.

   
AssensIkke svaret 
HedenstedIkke svaret 
NorddjursIkke svaret 
NordfynsIkke svaret 
OdderIkke svaret 
VallensbækIkke svaret 

Kilde: Rundspørge udført af Computerworld blandt 28 kommuner med ulovlige KMD-kontrakter. Udsendt den 7. december 2010. Rykket for svar den 14. december 2010.

Note: I visse tilfælde er kommunernes tekst-svar blevet omkodet til svarkategorierne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere