Artikel top billede

Flemming L. Jensen, den højst placerede dansker i Net-koncernen, siger farvel.

Danske topfolk forlader Nets efter fusion

Farvel fra flere ledende medarbejdere får nu den 'ligeværdige fusion' mellem danske PBS og norske BBS til at tippe mod norsk dominans.

Flemming L. Jensen, administrerende direktør i PBS siden 2005, og viceadministrerende direktør i Nets siden fusionen i april i år, forlader sin stilling.

Sidste år blev Nets skabt i en fusion mellem danske PBS og norske BBS og Teller.

Fusionen medførte, at Flemming L. Jensen måtte træde et trin ned ad rangstigen, da han blev viceadministrerende direktør i den fusionerede virksomhed.

Nets fik for alvor sit nye navn slået fast i mange menneskers bevidsthed, da selskabet forsøgte at vriste domænenavnet Nets.dk fra den danske ejer, Sten Axelsen.

Se Computerworlds dækning af den sag her.

Ligeværdig fusion eller ej

I forbindelse med fusionen blev det understreget, at der var tale om en ligeværdig fusion.
Nu har den øverst rangerende dansker så valgt at sige farvel, hvilket skal ses i kombination med, at selskabets danske chefjurist, Lotte Kolind, også har valgt at opsige sin stilling.

Hun fratrådte ifølge Computerworlds oplysninger ved udgangen af oktober. Det vil sige, at to af koncernens højst placerede danske ansatte har sagt farvel inden for kort tid, hvilket kunne indikere, at en norsk/dansk kamp om ledelsen i Nets nu er afgjort til fordel for de norske interesser. At det skulle forholde sig sådan, afviser den afgående direktør:

"Der har ikke været noget mål med, at der skulle være så mange fra det ene land og så mange fra det andet. Vi tæller ikke nationale hoveder, så går det galt. Fusionen er gennemført, og nu er et godt tidspunkt for mig at komme videre på," siger Flemming L. Jensen.

Nets-koncernens øverste chef er nordmanden Rune Fjeldstad. Han udtaler i forbindelse med selskabets farvel til den viceadministrerende direktør:

"Jeg har arbejdet tæt sammen med Flemming siden offentliggørelsen af fusionen. Jeg respekterer Flemmings valg og vil takke ham for samarbejdet og det betydelige arbejde, Flemming har ydet i forbindelse med fusionen. Jeg ønsker Flemming held og lykke fremover."

Corporate Centre vil indtil videre rapportere til Jesper Bramming.

Han er økonomidirektør i Nets og trådte i går ind i direktionen.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Bramming ikke nogen fortid i dansk betalingsformidling og heller ikke nogen lang erfaring i hverken Nets eller de danske banker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere