Artikel top billede

Mark Hurds fratrædelse fra HP skal undersøges

USA's Securities and Exchange Commission har åbnet en undersøgelse af omstændighederne ved Mark Hurds fratrædelse fra Hewlett-Packard, skriver Wall Street Journal.

Computerworld News Service: Under henvisning til anonyme kilder fortæller Wall Street Journal mandag i sin onlineudgave, at USA's Securities and Exchange Commission forsøger at finde ud af, om Hurd videregav insider-oplysninger om HP's opkøb i maj 2008 af Electronic Data Systems. SEC er samtidig ved at nærlæse angiveligt unøjagtige udgiftsbilag fra HP's tidligere topchef, for at se om han har slettet beviser, rapporterer Wall Street Journal.

HP oplyser sent mandag, at virksomheden "samarbejder fuldt ud med SEC om dens undersøgelse".

Hurd chokerede Silicon Valley i august ved pludseligt at træde tilbage efter en undersøgelse af påstande om at have begået sexchikane mod Jodie Fisher, som er en tidligere freelancer hos HP og skuespillerinde uden den store succes.

HP's interne undersøgelse frikendte Hurd fra anklagerne om sexchikane men viste, at han havde afleveret unøjagtige udgiftsbilag i et forsøg på at skjule sit forhold til Fisher.

Fisher arbejdede for HP mellem 2007 og 2009 og SEC's undersøgelse fokuserer tilsyneladende på tidligere omtalte beskyldninger om, at Hurd fortalte Fisher om opkøbet på 78,8 milliarder kroner af EDS, før det var blevet offentliggjort. Hvis Fisher, eller nogen hun har videregivet det til, har foretaget en aktiehandel baseret på denne oplysning, er der tale om insiderhandel.

Hurd havde et afdæmpet image med en lav offentlig profil, da han var koncernchef for HP, men har fået æren for at vende virksomhedens finansielle situation til det bedre i løbet af sine fire år i stillingen.

Han har dog fået mere end sin del af den offentlige opmærksomhed i de sidste måneder. Han er nu direktør for Oracle. HP sagsøgte Hurd, da han tog dette job, men der blev indgået forlig i sagen i september.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere