Mark Hurds fratrædelse fra HP skal undersøges

USA's Securities and Exchange Commission har åbnet en undersøgelse af omstændighederne ved Mark Hurds fratrædelse fra Hewlett-Packard, skriver Wall Street Journal.

Computerworld News Service: Under henvisning til anonyme kilder fortæller Wall Street Journal mandag i sin onlineudgave, at USA's Securities and Exchange Commission forsøger at finde ud af, om Hurd videregav insider-oplysninger om HP's opkøb i maj 2008 af Electronic Data Systems. SEC er samtidig ved at nærlæse angiveligt unøjagtige udgiftsbilag fra HP's tidligere topchef, for at se om han har slettet beviser, rapporterer Wall Street Journal.

HP oplyser sent mandag, at virksomheden "samarbejder fuldt ud med SEC om dens undersøgelse".

Hurd chokerede Silicon Valley i august ved pludseligt at træde tilbage efter en undersøgelse af påstande om at have begået sexchikane mod Jodie Fisher, som er en tidligere freelancer hos HP og skuespillerinde uden den store succes.

HP's interne undersøgelse frikendte Hurd fra anklagerne om sexchikane men viste, at han havde afleveret unøjagtige udgiftsbilag i et forsøg på at skjule sit forhold til Fisher.

Fisher arbejdede for HP mellem 2007 og 2009 og SEC's undersøgelse fokuserer tilsyneladende på tidligere omtalte beskyldninger om, at Hurd fortalte Fisher om opkøbet på 78,8 milliarder kroner af EDS, før det var blevet offentliggjort. Hvis Fisher, eller nogen hun har videregivet det til, har foretaget en aktiehandel baseret på denne oplysning, er der tale om insiderhandel.

Hurd havde et afdæmpet image med en lav offentlig profil, da han var koncernchef for HP, men har fået æren for at vende virksomhedens finansielle situation til det bedre i løbet af sine fire år i stillingen.

Han har dog fået mere end sin del af den offentlige opmærksomhed i de sidste måneder. Han er nu direktør for Oracle. HP sagsøgte Hurd, da han tog dette job, men der blev indgået forlig i sagen i september.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.