It-direktør Per Rasmussen, ATP. Foto: ATP/Sine Fiig

ATP's it-direktør: Hos os vinder sikkerhed over frihed

ATP's it-afdeling kan ikke gå på kompromis med sikkerheden for at give medarbejderne frihed. Men mere frihed kan blive en nødvendighed i fremtiden.

Læs også:
Mads Thimmer: Sæt benyttelse over beskyttelse


It er en helt central del af ATP's arbejde med at håndtere flere millioner danskeres pensionsmidler.

Og som finansiel virksomhed kommer sikkerhed i første række i medarbejdernes møde med digitale hjælpemidler i hverdagen.

"Vi kan ikke rigtig tåle sikkerhedsbrister. Så overordnet set kommer sikkerhed i første række. Vi kan ikke give mere frihed, hvis det betyder sikkerhedsforringelser," siger it-direktør Per Rasmussen.

En simpel platform
For at gøre sikkerheden mere overskuelig arbejder medarbejderne på en standardiseret platform. Det er enten en lenovo bærbar eller stationær med en fast pakke med antivirus, office og mail.

Firmatelefonen er en klassisk Nokia-model, og dermed må medarbejderne kigge langt efter nyere smartphones.

Dertil kommer en række regler og sikkerhedsretningslinjer, der blandt andet bestemmer, hvilke slags programmer medarbejderne må installere.

"Vi prøver at lave en pc og en vej ud til omverdenen, der er så sikker som mulig," forklarer Per Rasmussen.

Alt i alt skal det gøre sikkerhedsbilledet mindre komplekst, så ATPs mange systemer er godt forsvaret.

Vi er en del af samfundet
ATPs tilgang til it ligner dermed mange andre virksomheders, hvor forskellige begrænsninger er vejen til mere sikkerhed.

Den tilgang kan dog blive presset fremover af den unge generation af digitalt indfødte, der kommer ind på de danske arbejdspladser de kommende år.

Den udfordring er da også noget, der er med i overvejelserne hos ATP.

"Vi er en del af samfundet og selvfølgelig også afhængige af at kunne tiltrække arbejdskraft. De unge mennesker vil ikke finde sig i bare at blive tilbudt én type pc. Det er ikke et problem, vi har nu, men det er noget, vi er begyndt at kigge på," forklarer han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.