Artikel top billede

It-fagforening: Hold fingrene fra efterlønnnen

Prosa ser ingen grund til at pille ved efterlønnen, da nedslidning fortsat er et problem. Også i it-branchen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen truede i sin nytårstale efterlønnen på livet.

Rationalet lyder, at fremtidens velfærdssamfund simpelthen ikke har råd til milliard-ordningen.

Men det er it-fagforeningen Prosa uenig i.

Direkte adspurgt, om fagforeningen ser nogen grund til at pille ved efterlønnen, lyder svaret:

"Vi ser ikke et umiddelbart behov."

"Om der er råd til efterløn handler jo om prioritering," uddyber næstformand Hanne Lykke Rasmussen fra Prosa til Computerworld.

"Men tesen om, hvor dyr ordningen er, kan jo kun være rigtig, hvis der er mange fuldt arbejdsdygtige på ordningen, som arbejdsmarkedet gerne vil gøre brug af. Det er bare ikke vores erfaring, at det hænger sådan sammen," siger hun.

Næstformanden forklarer, at også flere it-folk får efterløn - omend ikke ret mange.

"Det er helt klart, at folk i fysisk hårde job som jord- og betonarbejdere og skifteholdsarbejde i mange tilfælde slæber sig det sidste stykke til efterlønnen."

"Men vi har faktisk også en del, der bliver nedslidte. Vi har ikke særligt mange efterlønnere. Det er faktisk ikke specielt attraktivt, især ikke hvis det er, fra man er 60 år," siger hun.

Staten fyrer de gamle

Og næstformanden kritiserer i samme omgang statens behandling af det grå it-guld.

"De medlemmer, vi har på efterløn, er enten nedslidte, eller også har de ikke kunnet få job."

"Det skal her bemærkes, at vi ser en del fyringer eller fratrædelsesaftaler indgået under pres fra arbejdsgiveren, når folk når efterlønsalderen."

"Det skal bemærkes, at staten i særlig grad går direkte efter de ældre, når der afskediges. Med det in mente kan det lyde hult, at man mener, at der er så hårdt brug for deres arbejdskraft."

"Hvis der er job, skal de nok blive søgt af dem, der kan," siger hun.

Pensioner som alle andre

Desuden afviser Hanne Lykke Jespersen, at it-folk generelt går alderdommen bedre i møde end alle andre på arbejdsmarkedet i form af fede pensioner. 
 
"Vi har ikke har bedre pensionsordninger end andre. Vi har i ansættelsesvilkårene en hel del, der slet ikke har pension."

"Under alle omstændigheder rækker pensionen ikke til at gå på pension før tiden," siger næstformanden. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”