Artikel top billede

Den nye version af Surface er markant tyndere end forgængeren.

Her er den nye version af Microsofts Surface

Microsoft er klar med en ny version af Surface, selskabets interaktive touch-bord. Se det her.

Læs også:
Microsoft er klar til at køre Windows på ARM-chips

Surface, som Microsoft generelt har vundet anerkendelse for, er i version 2 blevet en hel del mere elegant rent fysisk, idet bordet nu kun er godt 10 centimeter tykt.

Samtidig gør det nu brug af ny touch-teknologi, hvor det ikke længere er kameraer inden i bordet, der registrerer brugerens bevægelser, men derimod touch-sensitive pixels.

Interessant er det, at det noget mere elegante fysiske design nu gør det muligt, at lave Surface-computere i eksempelvis en fladskærm, som hænges op på væggen.

"Kun fantasien begrænser, hvad der kan laves med pc'en i dag," sagde Steve Ballmer i forbindelse med sin keynote på CES-messen i Las Vegas.

Det er Samsung, der har produceret hardwaren i det nye Surface-bord. Både CPU og GPU (grafik-processoren) er fra AMD, og det interaktive bord kører Windows 7.

Du kan se Surface 2 præsenteret nederst på siden og læse mere om Surface-konceptet her.

Ikke store Microsoft-lanceringer

Ellers var det så som så med de store produktlanceringer i Steve Ballmers tale.

Foruden nyheden om, at Microsoft i den næste version af Windows vil understøtte ARM-chips, så drejede specielt den første del af Ballmers tale sig meget, om de lanceringer, selskabet havde i 2010 - heriblandt Windows Phone 7, Office 2010 og Kinect til Xbox 360.

Ballmer gjorde især en del ud af at demonstrere nye Windows Phone-styresystemet og tale om kommende forbedringer.

"Vi er stolte af, hvad kunderne siger om Windows Phone 7, og vi vil fortsætte med at investere aggressivt i det i fremtiden," sagde han.

Ballmer fortalte, at Microsoft over de kommende måneder vil pushe en række opdateringer til styresystemet ud til brugerne telefoner.

"Det mest bemærkelsesværdige er tilføjelsen af copy-paste og signifikante performance-forbederelser, når man loader applikationer og skifter mellem dem."

Ellers drejede talen sig mest om Windows 7 og de mange nye pc'er og tablets, der er på vej ud på markedet.

"For et år siden var vores partnere kun lige begyndt med Windows 7-pc'er. Der er flere nye, innovative pc'er og hardware-designs på dette års CES end nogensinde før," udtalte Steve Ballmer.

Læs også:
Microsoft klar til at køre Windows på ARM-chips

Se Surface 2




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere