Artikel top billede

Bob Geldof: Cloud computing er "genialt"

Er skyen en band-aid-løsning på verdens it-problemer? Musikeren og støttekampagne-manden Bob Geldof vil atter redde verden, denne gang i kamp mod forældet teknologi.

Computerworld News Service: Bob Geldof har lanceret en kampagne for enklere teknologi og mener, at cloud computing vil blive en afgørende katalysator til en enklere verden.

Støttekampagne-manden og rockstjernen, som var med til at stifte kommunikations- og dataapplikations-leverandøren Groupcall, var med på konferencen om uddannelsesteknologi BETT 2011 i London for at promovere sin virksomhed.

Han benyttede lejligheden til at levere sit budskab om, at it generelt og it i uddannelsessektoren i særdeleshed er for kompleks. Cloud computing, som Geldof beskriver som "fucking genialt", vil gøre det muligt for brugerne at springe let hen over eksisterende proprietære løsninger.

Denne indsigt kommer fra en mand, som anvender en forældet klods af en mobiltelefon fra Nokia, som ikke bruger e-mail, fordi det "kommer i vejen", og som aldrig har sin bærbare computer med sig. Geldof hævder også, at han aldrig bruger de teknologier, han har derhjemme, fordi "det alt sammen er for langsomt", og at han gerne ser, at "fremtiden sker omgående".

Mange lande har gamle, klodsede proprietære systemer, som gør det svært for nye teknologier at vinde stor udbredelse, siger Geldof.

Han fortæller om Groupcalls aktiviteter i Europa: "Vi er nødt til at konfigurere systemet til de individuelle landes behov - det er kedeligt og besværligt."

Men med cloud computing kan lande, der ikke har en forældet infrastruktur, gribe chancen til at tage en ny, enklere teknologi i brug, siger han.

"Vi vil udvide kraftigt i Indien og Kina, hvor de aldrig har haft disse proprietære systemer."

Læs mere her om Cloud Computing - og hvordan det fungerer.

Overkomplekse systemer vil fejle

Sammen med andre leverandører af uddannelses-it heriblandt Pearson, har Geldof planer om at udføre lobby-virksomhed overfor Storbritanniens regering om at øge opmærksomheden på enklere teknologier.

"Vi vil forsøge at forklare regeringen, at overkomplekse systemer vil fejle, og at der er teknologi til rådighed, der giver dem, hvad de vil have," siger han.

Han mener, at der uundgåeligt vil blive investeret i enklere teknologi.

"Økonomien gør det bydende nødvendigt at skære ned. Så regeringen vil nok blive nødt til at bruge mindre på overkomplekse systemer og blive tvunget til at gå efter enkelthed."

"Uddannelsessektoren halter, fordi det system, der af staten påtvinges administrationen og lærerne, er overkomplekst."

"Det er på samme måde med National Health Service (NHS) computersystemet. Når man kan se, at det har fordoblet omkostningerne og selv har kostet millioner af pund, betyder det, at det er for komplekst, og at det ikke fungerer. Det har brug for at blive forenklet," mener han.

Indbygget forældresikkerhed

Groupcalls programmer udgør ifølge Geldof eksempler på komplekse processer, der bliver gjort enkle. Han blev eksempelvis involveret i virksomheden, fordi han ønskede sig en teknologi, der automatisk gjorde ham opmærksom på det, når hans børn var nået sikkert frem til skolen.

"Det er en øjeblikkelig og enkel applikation, der befrier skolesekretærernes tid, reducerer omkostningerne, da der ikke er nogen telefontakst for forældrene, mens myndighederne øjeblikkeligt ved, om et barn pjækker. En forenkling af en overkompleks kravspecifikation," siger han.

Groupcalls nye produkt, Emerge, vil ifølge Geldof "lægge skolen i lærernes baglomme."

"Skolerne er ifølge statens krav nødt til at lave navneopråb to gange dagligt. Det er da fucking anstrengende. I nødstilfælde er Emerge utroligt brugbar - man kan øjeblikkeligt underrette en forælder, skolen og myndighederne om det, hvis et barn mangler i en nødsituation," forklarer han.

Derfor mener Geldof også, at Groupcalls teknologi med fordel kan anvendes i andre sektorer og i særlig grad af politi og sikkerhedstjenester.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere