Foto: Mikael Rieck.

5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

Over 5.000 virtuelle desktoppe skulle have løst it-bøvlet på Fredensborgs folkeskoler. I stedet har de tusindvis af virtuelle desktoppe givet it-afdelingen grå hår i hovedet. Læs her hvorfor.

Læs også: 4.600 skole-elever hopper på virtuelle desktoppe

Efter Fredensborg Kommune i 2009 besluttede sig for at indføre virtuelle desktoppe til 4.600 skoleelever og 500 personer i administrationen, har kommunen oplevet en del bøvl med Citrix' XenDesktop-systemerne leveret af Atea.   
  
Bøvlet fik i går Fredensborg Kommunes it- og digitaliseringschef, Flemming Lauemøller, til at fare i blækhuset og forklare elevernes forældre, hvordan situationen med de virtuelle desktoppe har udviklet sig.
 
"Det har i perioder været svært for eleverne at logge sig på systemet. Mange elever har oplevet lange login-tider, og når eleverne var kommet på systemet, kunne de opleve, at især afvikling af filmsekvenser, eller programmer med optagelse/afspilning af lyd kunne hakke i præsentationen på skærmen," skriver Flemming Lauemøller blandt andet i mailen til forældrene.
 
Dumpede til eksamen
Systemet blev taget i brug efter sommerferien i dette skoleår, og skulle netop være den forkromede afløser for it-afbrydelser i timerne, hvor lærerne alt for ofte skulle fungere som it-supportere.
 
Efter en indkøringsperiode skulle systemet derefter op til en stress-eksamen i efteråret med afvikling af programmer for 1.000 samtidige elever og lærere.  
 
Kommunen havde kalkuleret med, at der maksimalt ville være 3.000 samtidige brugere pålogget systemet.
 
Kommer op inden eksamen
I midten af december stod det klart, at systemet i sin daværende form ikke ville kunne leve op til den aftale, som kommunen og Atea indgik ved kontraktunderskrivelsen.
 
"Desværre bestod systemet ikke den aftalte belastningstest, hvilket også kan forklare mange af de udfordringer, der har været for elever og lærere i indkøringsperioden," lyder det fra Flemming Lauemøller i skrivelsen til skoleelevernes forældre.
 
Efter den kiksede stress-test af systemet forklarer Flemming Laumøller, at for godt en måneds tid siden indgik kommunen sammen med Atea en aftale om en plan, der skal sikre kommunen, at den får et system, der lever op til det aftalte.
 
"Det er aftalt med leverandøren, at problemerne med det nye system vil være endeligt løst i god tid inden afgangsprøverne begynder i starten af maj måned 2011," runder Flemming Laumøller sin mail af.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra it-leverandøren,Atea.

Læs også: 4.600 skole-elever hopper på virtuelle desktoppe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.