Artikel top billede

Atea tvunget til Citrix-stroppetur efter mega-bommert

Efter it-bøvl med 5.100 virtuelle desktoppe i Fredensborg frasiger Citrix sig ansvaret og sender aben videre til leverandøren, Atea.

Læs også: 5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

It-selskabet Citrix fralægger sig i det store og hele ansvaret for, at Fredensborg Kommune i månedsvis har døjet med knas og besværligheder med at logge på sine nyindkøbte XenDesktoppe, som Citrix har udviklet.
 
For kommunen har nemlig købt systemet til 5.100 elever og lærere igennem it-leverandøren Atea.
 
"Jeg hørte personligt om problemerne for en måneds tid siden, og vi havde derefter en Citrix-tekniker, der evaluerede det givne system. Evalueringen viste, at designet og arkitekturen kunne have været udført en hel del smartere af leverandøren og kommunen," forklarer Citrix' danske direktør for salgsudvikling og marketing, Kurt Svenson.
 
Citrix: Teknologien holder
Han beklager, at prestige-projektet med 5.100 slutbrugere har forvoldt problemer for elever, lærere og andre pårørende i Fredensborg.
 
Samtidig fastholder han, at en Citrix-løsning med virtuelle desktoppe ikke bukker under, når 1.000 samtidige brugere hopper på systemet.
 
"I udlandet har vi installationer med mere end 10.000 brugere, og selvfølgelig kan teknologien holde til presset. Så er det jo bare superærgerligt, at vi i Danmark har så stor en installation, der ikke er håndteret korrekt," siger Kurt Svenson til Computerworld.
 
Han kalder samtidig situationen "helt uacceptabel" for Fredensborg Kommune, der givetvis først får systemet op at virke optimalt i løbet af foråret.
 
Får konsekvenser for Atea-konsulenter
Da Kurt Svenson i slutningen af december hørte om svipseren i Fredensborg, blev en Citrix-tekniker sat på opgaven at gennemgå det givne system.
 
Og i den gennemgang fandt Citrix flere uhensigtsmæssigheder, som blev sendt til Atea og til kommunen.  
 
"Vi har anbefalinger for, hvordan systemet skal implementeres. Hvis man ikke følger dem, så vil der naturligvis opstå problemer. Derfor har jeg nu søsat initiativer, så Ateas konsulenter nu bliver trænet til at følge vores best practice," understreger Kurt Svenson.
 
Mere konkret fortæller Citrix-direktøren, at Atea-konsulenterne skal igennem et kursus-forløb, hvor de bliver trænet i "ganske enkle regler for, hvordan man implementerer vores systemer".
 
"Hvis man ikke følger vores anbefalinger for den optimale konfiguration, så står vi i en situation, hvor kunden ender med aben. Og det kan godt være, at Citrix har solgt et stort system, men vi er jo ikke tilfredse, før slutbrugeren er tilfreds," fortsætter Kurt Svenson.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Atea om Fredensborg-projektet.

Læs også: 5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere