Atea tvunget til Citrix-stroppetur efter mega-bommert

Efter it-bøvl med 5.100 virtuelle desktoppe i Fredensborg frasiger Citrix sig ansvaret og sender aben videre til leverandøren, Atea.

Læs også: 5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

It-selskabet Citrix fralægger sig i det store og hele ansvaret for, at Fredensborg Kommune i månedsvis har døjet med knas og besværligheder med at logge på sine nyindkøbte XenDesktoppe, som Citrix har udviklet.
 
For kommunen har nemlig købt systemet til 5.100 elever og lærere igennem it-leverandøren Atea.
 
"Jeg hørte personligt om problemerne for en måneds tid siden, og vi havde derefter en Citrix-tekniker, der evaluerede det givne system. Evalueringen viste, at designet og arkitekturen kunne have været udført en hel del smartere af leverandøren og kommunen," forklarer Citrix' danske direktør for salgsudvikling og marketing, Kurt Svenson.
 
Citrix: Teknologien holder
Han beklager, at prestige-projektet med 5.100 slutbrugere har forvoldt problemer for elever, lærere og andre pårørende i Fredensborg.
 
Samtidig fastholder han, at en Citrix-løsning med virtuelle desktoppe ikke bukker under, når 1.000 samtidige brugere hopper på systemet.
 
"I udlandet har vi installationer med mere end 10.000 brugere, og selvfølgelig kan teknologien holde til presset. Så er det jo bare superærgerligt, at vi i Danmark har så stor en installation, der ikke er håndteret korrekt," siger Kurt Svenson til Computerworld.
 
Han kalder samtidig situationen "helt uacceptabel" for Fredensborg Kommune, der givetvis først får systemet op at virke optimalt i løbet af foråret.
 
Får konsekvenser for Atea-konsulenter
Da Kurt Svenson i slutningen af december hørte om svipseren i Fredensborg, blev en Citrix-tekniker sat på opgaven at gennemgå det givne system.
 
Og i den gennemgang fandt Citrix flere uhensigtsmæssigheder, som blev sendt til Atea og til kommunen.  
 
"Vi har anbefalinger for, hvordan systemet skal implementeres. Hvis man ikke følger dem, så vil der naturligvis opstå problemer. Derfor har jeg nu søsat initiativer, så Ateas konsulenter nu bliver trænet til at følge vores best practice," understreger Kurt Svenson.
 
Mere konkret fortæller Citrix-direktøren, at Atea-konsulenterne skal igennem et kursus-forløb, hvor de bliver trænet i "ganske enkle regler for, hvordan man implementerer vores systemer".
 
"Hvis man ikke følger vores anbefalinger for den optimale konfiguration, så står vi i en situation, hvor kunden ender med aben. Og det kan godt være, at Citrix har solgt et stort system, men vi er jo ikke tilfredse, før slutbrugeren er tilfreds," fortsætter Kurt Svenson.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Atea om Fredensborg-projektet.

Læs også: 5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.