Artikel top billede

Microsoft-chefer siger op på stribe

Yderligere tre chefer fra Microsoft forlader skibet til fordel for Juniper Networks, Salesforce.com og Google.

Computerworld News Service: Yderligere tre chefer fra Microsoft forlod virksomheden i sidste uge, efter koncernchef Steve Ballmer besluttede at erstatte Bob Muglia som øverste chef for selskabets server-forretning.

Juniper Networks har snuppet Brad Brooks, som var corporate vice president for produktledelse og forbrugermarketing af Windows.

Samtidig har Salesforce.com snuppet Matt Miszewski, som var funktionschef for Microsofts forretning til det offentlige.

Endelig har Google har snuppet Johnny Chung Lee, som var en af nøglekræfterne bag Microsofts Kinect til Xbox 360.

Brad Brooks, som havde været hos Microsoft siden 2002, vil stå for den globale markedsføring til store virksomheder hos Juniper.

"Brooks var hos Microsoft til sidst chef for forbruger-forretningen af Windows-klienten," skriver Juniper.

"I denne rolle havde han ansvaret for lanceringen af Windows 7, hvilket er den mest succesfulde lancering i Microsofts historie. Forud for Microsoft besad Brooks stillinger inden for produktledelse, forretningsudvikling, salg og marketing hos Lucent Technologies og AT&T. Tidligt i sin karriere arbejdede han som efterretningsanalytiker for den amerikanske stat."

I sin nye rolle hos Juniper "vil Brooks være ansvarlig for udviklingen og udførelsen af de overordnede marketings-strategier for enterprise-segmentet."

Politiske dagsordener

Hos Salesforce.com bliver Matt Miszewski senior vice president for virksomhedens globale forretning til den offentlige sektor med det mål at hjælpe "staterne med at gøre deres borgere mere succesrige ved hjælp af styrken ved cloud computing," fremhæver Salesforce.com.

Miszewski brugte tre år hos Microsoft, hvor han "fungerede som betroet strategisk rådgiver for nationale, regionale og lokale offentlige ledere for at hjælpe dem med at skabe et informations- og kommunikationsteknologisk miljø til understøttelse af deres individuelle politiske dagsordener og af deres borgere."

Jubler over Kinect

Chung Lee offentliggjorde selv sin karriereændring på sin blog, hvor han skrev:

"Jeg er for meget nylig fratrådt min stilling hos Microsoft for at slutte mig til et team til særlige projekter hos Google. Efter mere end to et halvt år, hvor jeg har arbejdet som kernebidragyder til algoritmerne til sporing af mennesker til Kinect, var det en ekstremt svær beslutning, og jeg forlader mange gode kolleger i Redmond."

Chung Lee udtrykker beundring for sine Xbox-kolleger og bemærker, at der i de første 60 dage, efter Kinect kom på markedet, blev solgt otte millioner enheder.

"Det var fedt at være en del af et så unikt projekt," skriver Chung Lee.

"Jeg ser frem til at se alle de kreative og uventede måder, hvorpå spiludviklerne vil bruge dataene fra kameraet til at skabe sjove oplevelser. Xbox'en er i en exceptionelt god position til at gøre fantastiske ting på underholdningsområdet. Det er en fantastisk konsol og en fantastisk platform med et stort potentiale. Jeg ser i sandhed frem til at følge med i, hvordan den vil udvikle sig i løbet af de kommende år, og ønsker så absolut Xbox-teamet al held og lykke."

Selvom disse tre chefer har skabt vigtige bidrag til Microsoft, så bliver den største forandring for selskabet at erstatte Bob Muglia, som har været i Redmond i 23 år.

Det var Microsoft koncernchef, Steve Ballmers, beslutning at erstatte Muglia som chef for server-forretningen. Muglia vil dog blive hos Microsoft indtil sommer, mens Ballmer finder hans efterfølger.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere