Artikel top billede

Sådan holder du styr på både tid og økonomi

Et nyt webbaseret modul til tidsregistrering kobler op til økonomisystemet e-conomic, og så er der styr på både tidsforbrug og fakturaer.

Danske TimeLog, der tilbyder webbaseret tidsregistrering og projektstyring til mindre og mellemstore virksomheder, tilbyder sine kunder at koble op mod det ligeledes webbaserede
økonomisystem e-conomic.

"Jeg forventer, at e-conomics-versionen er færdig omkring den 1. april, og som så mange andre Cloud-løsninger er denne integration gratis," siger Søren Lund, administrerende direktør, Timelog.

Idéen er, at data skal kunne flyde frit mellem tidsregistreringssystemet og bogføringssystemet, så Timelogs kunder eksempelvis kan flytte fakturaer direkte over i økonomisystemet. E-conomic var selv på banen sidste efterår med en gratis iPhone-applikation, som
kobler ansatte på farten op mod økonomisystemet.

50 procent i 2012

Med en tilgang på 115 nye virksomheder blev 2010 et rekordår for TimeLog, og kundetallet nåede i 2010 op på 400 virksomheder både herhjemme og i udlandet.

Ifølge administrerende direktør Søren Lund skal TimeLog i 2011 omsætte for godt 14 millioner kroner og have en samlet kundeportefølje på 550 virksomheder. Vækststrategien omfatter en målrettet indsats mod videnskonsulenter, it-konsulenter samt managementkonsulenter, som arbejder projektorienteret og tjener penge på at registrere tid.

Direktøren vurderer, at der findes omkring 800 virksomheder i det segment herhjemme, hvor Timelog i Danmark har cirka 80 svarende til en markedsandel på 10 procent.

"I 2011 satser vi benhårdt på mindre og mellemstore konsulenthuse inden for management, it og viden - typisk i størrelsen 15-50 ansatte. I dag har vi en markedsandel på 10, og det er målet at opnå en markedsandel på 25 procent i 2011 og 50 procent i 2012," siger Søren Lund.

Excel største konkurrent

TimeLogs største konkurrent er regnearket Microsoft Excel. Programmet Excel har mange allerede liggende på computeren, så der er ingen ekstraudgifter forbundet med at bruge Excel, men Søren Lund mener, at der lurer andre farer for Excel-brugerne.

"De lidt større konsulenthuse kan få problemer, fordi medarbejdere glemmer at registrere tid, data bliver væk, og ingen har det samlede overblik over, hvilke projekter giver et positivt dækningsbidrag," lyder det.

"I forhold til eksempelvis Excel kan vi give konsulentvirksomhederne et hurtigt realtids overblik over, hvilke projekter, kunder og processer de bruger tid på, og hvor lønsomme projekterne er. Vi sikrer virksomhederne et link mellem projektstyring, tidsregistrering og fakturering, og det er nøglen til en mere indbringende forretning," mener Søren Lund.

Derfor faldt omsætningen

Omsætningen faldt betragteligt fra 2008 til 2009, hvilket ifølge Søren Lund hænger sammen med, at selskabets licensbaserede software forsvandt ud af porteføljen.

"Vi solgte vores sidste licens i december 2009, men lejeandelen har samtidig været stigende, og nu har vi så valgt at satse 100 procent på SaaS (Software as a Service, red.)," siger Søren Lund.

TimeLog har 150 internationale kunder - heraf 30 svenske. Selskabet blev grundlagt i 2001 og beskæftiger 20 medarbejdere. TimeLog har 400 kunder, 9.000 brugere, og 35 procent af omsætningen kommer fra internationale kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere