Skal det være slut med papirbaseret kommunikation?

Det offentlige har udgivet et oplæg til debat om den digitaliseringsstrategi frem til 2015, som lige nu er i støbeskeen.

Læs også:

Se køreplanen for Danmarks nye digitaliseringsstrategi

Det bliver næsten ikke mere retro.
 
Under titlen "En enkel, effektiv og sammenhængende offentlig sektor. Debatpjece om den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015" har Finansministeriet, KL og Regionerne i dag startet den officielle debat om den næste strategi for digitaliseringen i Danmark.
 
Pjecen behøves dog ikke hentes på biblioteket eller rekvireres med Post Danmark. Den kan hentes via en artikel på KL's hjemmeside, hvor også formanden for KL, Jan Trøjborg (S), regionernes formand Bent Hansen (S), videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) samt finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) udtaler sig om vigtigheden af digitaliseringen.
 
Debatten
Den kan også downloades direkte her, så du kan springe direkte ud i indholdet, som gerne skulle provokere til digitaliseringsdebat. Blandt debatemnerne er:
 
Hvad betyder digitalisering og ny teknologi for, hvordan vi opfatter offentlig service?
 
Skal det offentlige lukke for papirbaseret kommunikation med borgerne?
 
Er der råd til digitaliseringsinitiativer, der ikke bidrager til at frigøre ressourcer?
 
Fører deling af data mellem myndigheder til et "big-brother-samfund"?
 
Kan den offentlige sektor finde sammen om at udbrede de gode digitale løsninger?
 
Kan digitalisering løfte indsatsen over for de socialt udsatte?
 
Kan digitalisering skabe den nødvendige forenkling på beskæftigelsesområdet?
 
It skal ud af computerrummet og ind i klasselokalet - hvordan kan it løfte fagligheden i folkeskolen?

Regeringen, KL og Regionerne holder temadrøftelser om emenerne i løbet af februar og marts


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Gå hjem møde: GDPR og skygge-it

Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Hvordan får I både styr på skygge-IT og sikrer brugerne adgang til nettets glæder og dermed de værktøjer, der gør dem mere produktive samtidigt med, at man får styr på IT-sikkerheden, compliance, risk og herunder persondataforordningen? Kom og få svar

21. marts 2018 | Læs mere


Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
“Det er supergodt at overskride budgetterne. For faktum er, at man bliver klogere undervejs”
Meldingen er klar, når it-professor Stephen Alstrup skal levere opskriften på gode it-projekter i det offentlige. Budgetterne skal overskrides, og kravspecifikationerne skal gøres løsere. "Der er rigtig mange gode it-projekter, der har haft budgetoverskridelser. Det giver et meget stift forhold til leverandørerne, når man ikke kan lave budgetoverskridelser," siger han.
CIO
Ansættelsen af ny CIO fik Jyske Bank til at hæve lønnen til hele direktionen: Så meget tjener en top-CIO i dag
Jyske Bank hævede lønnen til topchef Anders Dam og resten af selskabets direktion betydeligt, da selskabet i sommer ansatte top-CIO’en Peter Schleidt, der kom fra TDC. Grund: Peter Schleidt fik i TDC en højere løn end Anders Dam.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.