Artikel top billede

Danskere på Lotusphere: Sådan bruger vi Notes

Jens Rytter fra Haldor Topsøe og Per Christensen fra Dovista er blandt de 5.000 deltagere til IBM's Lotusphere. Her fortæller de, hvordan de bruger Lotus Notes.

Computerworld fandt et par hjemlige ansigter blandt de mange gæster til IBM's Lotusphere.

Vi benyttede lejligheden til at spørge, hvad de hver især bruger Lotus Notes til derhjemme.

"Vi har en del egenudviklede applikationer som for eksempel DMS (document management system, red.). Der bliver hele tiden genereret masser af dokumenter og alt muligt andet, og så er det tit meget svært at finde skidtet igen."

"I den situation er Lotus Domino ideelt til at genfinde tingene," siger Jens Rytter (tv. på billedet) om baggrunden for, at Haldor Topsøe har udviklet sin DMS-applikation.

Han er administrativt ansvarlig for Haldor Topsøes Notes-installationer og har også med brugersupport at gøre.

I alt har koncernen omkring 2.000 brugere fordelt med 1.600 i hovedkvarteret i Ravnholm nord for København, 5-600 i Frederikssund, 100 i Delhi, 30 i Moskva, 20 i Beijing samt adskillige andre lokationer rundt om på kloden, hvor der sidder en to-tre-syv-otte mand og bruger Notes.

"Faktisk har vi også et datterselskab i Houston, Texas, men der ovre er de selv ansvarlige for installationen, men er dog med under koncern-paraplyen," siger Jens Rytter.

Hvad bruger vi ikke Notes til?

Dovista producerer vinduer og døre og er en del af Velux-koncernen, som igen er ejet af VKR Holding. Virksomheden har hjemme i Ringkøbing og i Århus. Dovista Gruppen beskæftiger cirka 3.200 medarbejdere i syv europæiske lande.

På spørgsmålet om, hvad Dovista bruger Lotus Notes til, replicerer Per Christensen fra Dovistas it-afdeling straks med et modspørgsmål:

"Hvad bruger vi ikke Notes til?"

"Vi arbejder os hen mod det 'papirløse kontor' og bruger Notes til at samle masser af funktioner i virksomheden," uddyber Per Christensen.

Dovista har i alt cirka 1.000 brugere fordelt på lokationer i Europa og i Kina.

Både Jens Rytter og Per Christensen er enige om, at de hører til gruppen af meget loyale og dedikerede brugere af Lotus Notes og kommer med den ultimative kærlighedserklæring til IBM's 'Collaboration Tool':

"Du kan sige, at vi er 'hjemme' en gang om året, når Lotusphere løber af stablen. Resten af året er vi ude på mission."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere