Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Anklagen om bedrageri afvises og bestyrelsesmedlem Nils Claudi Arlund beklager, at de fyrede ansatte føler sig skidt behandlet.

Microworld: Vi er ikke bedragere

Efter en uges tavshed tager ledelsen i Microworld bladet fra munden. "Vi er hverken halv- eller helkriminelle," siger bestyrelsesmedlem Nils Claudi Arlund.

Læs også: Microworld meldt til politiet for bedrageri

"Vi har ikke modtaget støtte til den pågældende medarbejder fra Jobcenteret, og vi har ansat ham på en ganske almindelig kontrakt. Vi er hverken halv- eller helkriminelle," siger Nils Claudi Arlund, bestyrelsesmedlem i konkurstruede Microworld.

Tidligere Microworld-ansat Henrik Nielsen indgav ifølge eget udsagn i sidste uge politianmeldelse mod Microworld for bedrageri mod det offentlige.

Angiveligt skulle Microworld have modtaget uberettiget tilskud til hans løn fra Jobcenteret i Holbæk, og løntilskud må ikke gives til virksomheder, der er under betalingsstandsning, som tilfældet var og er med Microworld.

Ifølge Nils Claudi Arlund oplyste Henrik Nielsen selv ved sin ansættelse, at der var mulighed for at modtage et lønstilskud, og Microworld undersøgte derfor denne mulighed.

"Men vi ansatte ham på en almindelig aftale efterfølgende. Og jeg har desuden ikke fået nogen henvendelse fra politiet eller andre," siger Arlund.

Hvornår kommer konkursen?

Angående den forestående konkursbegæring, der kan sikre de fyrede medarbejdere deres løn for januar via Lønmodtagernes Garantifond, er der stadig ikke nogen afklaring.

"Det er tilsynet, der bestemmer timingen," siger Nils Claudi Arlund, men lover at oplyse om det, når det sker.

Computerworld har fået tre henvendelser fra fem af de fyrede Microworld-ansatte. De er alle frustrerede og sure på Microworld over den måde, deres ansættelser er blevet bragt til ophør.

Ville du have håndteret sagen anderledes i dag?

"Ja, men det går stærkt i disse situationer. Jeg ville gerne have haft mulighed for at opsige dem på et tidligere tidspunkt. Og jeg ville gerne have haft mulighed for at betale dem deres løn for januar. Lønnen får de, men tilsynet vil have et overblik over tingene først. Når konkursbegæringen går igennem, kan de gå til LG og få deres penge," siger Nils Claudi Arlund.

Læs også: Microworld-ledelse står i vejen for løn til fyrede




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere