Intels strategi-direktør for Europa, Mellemøsten og Afrika Mark Brailey til den nordiske lancering af den nye generation af Core-processorer. Foto: Christian Bjerggaard Jørgensen

Intel er klar til at erobre tablet-markedet

2011 bliver året, hvor Intel for alvor spænder vognen for og udfordrer det galopperende marked for håndholdte enheder.

"I gotta feeling that tonight's gonna be a good night."  

Torsdag gjaldede lyden af popgruppen Black Eyed Peas' storhit "I gotta feeling" ud over tilskuerne hver gang, en ny taler gik på scenen i forbindelse med Intels nordiske lancering af de nye Sandy Bridge-processorer.

Om det havde noget at gøre med ansættelsen af bandmedlemmet Will.i.am som kreativ direktør er uvist, men det satte en fed streg under, hvor glad Intel er for sine nye processorer, der sender din computer et nøk op på power-skalaen.

Men hvad med de håndholdte enheder?

Computerworld benyttede lejligheden til at spørge den strategiske chef for Europa Mark Brailey, hvordan Intel forholder sig til det massive marked for tablets og smartphones.

Ifølge analysevirksomheden Gartner blev der globalt nemlig langet godt 297 millioner smartphones over disken i 2010, og virksomheden forudser, at der bliver solgt 54,8 millioner tablets på verdensplan i 2011. Til sammenligning blev der på pc-siden solgt i omegnen af 351 millioner styks i hele 2010.

Trafiklys og tablets
"Vi gjorde et forsøg på at komme ind på markedet for mobiler telefoner og smartphones for mange år siden med en version af ARM. Vi eksekverede det bare ikke særligt godt. Så vi gik tilbage til de grundlæggende principper. Hvad er det, som Intel gør godt? Vi laver processorer," siger han.

Intel har siden udviklet Atom-processorerne, som i dag udgør indmaden i masser af netbooks. Men ifølge Mark Brailey er Atom designet til at fungere i alt fra trafiklys og tablets til fjernsyn og bruger Intels bedste arkitektur.

Den skal være bannerfører for Intels indmarch på det hungrende marked for tablets og smartphones. Og strategichefen er ikke bange for, at Intel er bagud. Tværtimod.

"Vi mener, at det mobile internet er i sin barndom," siger han og sammenligner med filmhistorien, hvor vi på 100 år er gået fra sort-hvide stumfilm til produktioner som Avatar.

Chip-kæmpen får dog kamp til stregen af netop ARM, som i dag findes i stort set alle de populæreste smartphones og tablets.

Mangler mainstream-boost
Han erkender, at Intel kommer sent til markedet, men med Atom-processorerne spår han, at det tabte hurtigt vil være indhentet.

På tablet-siden hviler læsset eksempelvis på skuldrene af de kommende "Oak Trail"-modeller og til World Mobile Congres i februar viste Intel omverdenen smartphone-processor-chippen Medfield, som kommer i 2011.

Mark Brailey mener, at de atom-baserede processorer er optimeret på performance-siden til understøtte fremtidens udvikling, der set med Intels øjne er reserveret video og billeder.

Samtidig understreger Mark Brailey, at Atom oprindeligt er udviklet med et lavt energiforbrug som kernekompetence. Det er en funktion som fylder rigtig meget i diskussionen om de håndholdte enheder, og som Medfield-processoren især slås an på.

"Vi har mange tablet-designs, som OEM'er har været partnere på, men vi har ikke ramt mainstream-volumen med de design. Men har vi produkter, der kan drive tablet? Det kan du vædde på," erklærer Intel-chefen. 

Ifølge det amerikanske tech-medie Engadget.com, vil der i 2011 komme 35 Atom-baserede tablets på markedet. De vil bygge på Moorestown-platformen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.