Artikel top billede

Sådan kan du blive rig på apps-udvikling

Det boomende apps-marked omsætter for gigantiske milliardbeløb. Se, hvor du skal fokusere kræfterne som udvikler.

Læs også:

Du kan ikke længere undgå iPhone og Android

Eksperter har talt: Her er verdens bedste smartphone

210 milliarder kroner.

Så meget forventer analysefirmaet Forrester, at markedet for applikationer til smartphones og tablet-pc'er vil omsætte for i 2015.

Ialt vil markedet for både apps og services, der relaterer sig til apps, omsætte for omkring 302 milliarder kroner om blot fire år, vurderer Forrester.

Analytiker John McCarthy skriver i et bloginlæg, at den høje omsætning vil blive realiseret, selvom en app i gennemsnit blot koster en 13-14 kroner.

"...App-markedet vil vokse til et 38-milliarder dollars marked (210 milliarder kroner, red.), efterhånden som der sælges flere tablets og smartphones, og antallet af betalte apps per enhed stiger på grund af forbedringer af app store-oplevelsen."

Her gemmer pengene sig

Tallene er vigtige for det stigende antal udviklere, der har kig på netop app-markedet som en levevej.

Eksempelvis peger Forrester på, at der vil opstå en masse nye muligheder i takt med, at sådan noget som Near Field Communications (NFC) til mobil-betaling og nye typer app-baserede enheder i biler vinder frem.

En af de helt store muligheder for udviklerne er at se på, hvordan de kan hjælpe virksomheder med at udvikle apps til både kunder og medarbejdere.

"Virksomheder får også brug for tredjeparts service-virksomheder til at styre enheder og apps og til at oprette og administrere deres private app-stores," skriver John McCarthy.

Man regner nemlig med, at mange større organisationer vil satse på at udvikle private app stores til udrulningen af mobile versioner af eksempelvis CRM og ERP.

De private app stores er nødvendige, fordi omkring 25 procent af medarbejderne i store virksomheder i dag downloader produktivitets-apps på egen hånd fra eksempelvis Apples App Store, hvilket ikke gør det muligt for it-afdelingerne at bevare kontrollen.

Alt ændres nu

Forresters John McCarthy peger desuden på, at mange it-direktører og ledere i det hele taget vil hyre konsulenter, der kan hjælpe med at genudvikle forretningsprocesserne, så de fuldt ud udnytter fordelen ved apps og innovation på smartphones og tablet-pc'er.

"Skiftet til det mobile app-internet ødelægger stort set alting, du ved om at bygge, levere og håndtere applikationer. Det vil også få et dramatisk indflydelse på, hvordan traditionel software bliver solgt og leveret. Alle dele af it-lversings-systemet vil blive påvirket af disse små værktøjer, vi kalder apps."

Læs også:

Du kan ikke længere undgå iPhone og Android

Eksperter har talt: Her er verdens bedste smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere