Artikel top billede

Wordpress-bloggere ramt af gigantisk DDoS-angreb

Wordpress.com har været sendt helt til tælling under et kæmpe DDoS-angreb, der er det værste i virksomhedens historie.

En af verdens mest populære blog-platforme, Wordpress, har netop oplevet sit værste DDoS-angreb nogensinde.

Sara Rosso, VIP Services Engineer, fortæller til ZDNet, at WordPress.com i går var ramt af et "ekstremt stort Distributed Denial of Service (DDoS)-angreb.

Hun oplyser, at der under angrebet blev sendt mange gigabits per sekund og millioner af data-pakker afsted mod Wordpress' datacentre.

"Vi arbejder på at mindske angrebet, men på grund af den ekstreme størrelse, viser det sig at være meget svært," forklarer hun.

Angrebet, der blev indledt omkring middag i går dansk tid og endte nogle timer senere, sendte for en tid Wodpress.com helt til tælling, men problemerne skulle efterhånden være løst.

Det værste angreb nogensinde

Wordpress-stifter og direktør i firmaet bag Wordpress.com, Matt Mullenweg, oplyser til ZDNet, at alle virkssomhedens tre datacentre i Chicago, San Antonio og Dallas blev påvirket af angrebet.

"Dette er det største og mest vedholdende angreb, vi har opevet i vores seks år lange historie. Vi mistænker det for at være politisk motoveret imod en af vores ikke-engelske blogs, men vi undersøger det stadig og har ingen definitive beviser endnu," forklarer Matt Mullenweg.

Wordpress er open source og platform bag omkring 18 millioner blogs på verdensplan.

Herhjemme anvendes softwaren af en række professionelle foretagender, blandt andet Nykredit, Novozymes, Kræftens Bekæmpelse og Middelfart Sparekasse.

Mens disse virksomheder hoster Wordpress-bloggen på deres egne domæner, tilbyder Wordpress.com også, at man som bruger kan placere data i blog-selskabets datacentre.

Det er denne gruppe af brugere, der har været ramt af DDoS-angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.