Wordpress-bloggere ramt af gigantisk DDoS-angreb

Wordpress.com har været sendt helt til tælling under et kæmpe DDoS-angreb, der er det værste i virksomhedens historie.

En af verdens mest populære blog-platforme, Wordpress, har netop oplevet sit værste DDoS-angreb nogensinde.

Sara Rosso, VIP Services Engineer, fortæller til ZDNet, at WordPress.com i går var ramt af et "ekstremt stort Distributed Denial of Service (DDoS)-angreb.

Hun oplyser, at der under angrebet blev sendt mange gigabits per sekund og millioner af data-pakker afsted mod Wordpress' datacentre.

"Vi arbejder på at mindske angrebet, men på grund af den ekstreme størrelse, viser det sig at være meget svært," forklarer hun.

Angrebet, der blev indledt omkring middag i går dansk tid og endte nogle timer senere, sendte for en tid Wodpress.com helt til tælling, men problemerne skulle efterhånden være løst.

Det værste angreb nogensinde
Wordpress-stifter og direktør i firmaet bag Wordpress.com, Matt Mullenweg, oplyser til ZDNet, at alle virkssomhedens tre datacentre i Chicago, San Antonio og Dallas blev påvirket af angrebet.

"Dette er det største og mest vedholdende angreb, vi har opevet i vores seks år lange historie. Vi mistænker det for at være politisk motoveret imod en af vores ikke-engelske blogs, men vi undersøger det stadig og har ingen definitive beviser endnu," forklarer Matt Mullenweg.

Wordpress er open source og platform bag omkring 18 millioner blogs på verdensplan.

Herhjemme anvendes softwaren af en række professionelle foretagender, blandt andet Nykredit, Novozymes, Kræftens Bekæmpelse og Middelfart Sparekasse.

Mens disse virksomheder hoster Wordpress-bloggen på deres egne domæner, tilbyder Wordpress.com også, at man som bruger kan placere data i blog-selskabets datacentre.

Det er denne gruppe af brugere, der har været ramt af DDoS-angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.