Artikel top billede

It-chef Michel Friis, Prodesign.

It-chef: Sådan bruger vi BI og CRM på tablet-pc'en

Brille-virksomheden Prodesign udnytter de mobile platforme til BI og CRM. Se hvordan.

Se også:
Galleri: Sådan ser ERP, CRM og BI ud på din smartphone

It-chef vil erstatte medarbejder-bærbare med iPads

Ekspert: Så hurtigt giver dine business-apps bonus

Hos Århus-virksomheden Prodesign, der designer briller, er it-chef Michel Friis og hans fire it-medarbejdere godt i gang med at bevæge sig videre fra mail og kalender på de iPhones og Android-smartphones, medarbejderne anvender.

"Vi har et BI-værktøj, hvor der følger en webbaseret udgave med, og det er folk så småt begyndt at bruge på smartphonen. Leverandøren er på vej med en app-løsning, men den browser-baserede løsning fungerer egentlig også ok," siger Michel Friis.

Han regner med, at Prodesign i løbet af 2011 selv vil udvikle en løsning til iPad, der, som han siger, har "kickstartet det at lave apps."

"Vi har i dag et system, der kører på gamle, håndholdte scannere. Det er et offline-baseret system, hvor det med at føre data frem og tilbage ikke er sådan lige enkelt. Så vi vil gerne have opdateret, at det bliver iPad-baseret."

It-chefens plan er, at Prodesigns egne it-medarbejdere skal udvikle applikationerne selv, og at der kun skal tilkaldes eksperter udefra, hvis det bliver nødvendigt.

Skal modtage ordrer på farten

Virksomheden har omkring 60 kørende sælgere ud af de 120 ansatte, og det er primært dem, der kan se frem til at skulle anvende en iPad i det daglige.

"De skal kunne modtage ordrer derude, og så skal de kunne have vores katalog med vores produkter online, som de kan slå op i," fortæller Michel Friis.

Med applikationen vil sælgeren blandt andet kunne se brillerne i de forskellige farver, de produceres i, og han vil kunne fortælle kunden, hvordan det ser ud med restordrer.

"Det er ikke rigtig CRM, men bliver lidt derhenad, vil jeg sige. Du får noget yderligere information om kunden, som du kan kontrollere, lige inden du går ind i butikken," siger Michel Friis.

It-chef Michel Friis fra Prodesign ser frem til den kommende iPad 2 og lignende tablet-pc'er, der giver medarbejderne mulighed for at tage billeder ude hos den enkelte kunde.

"Det er svært at få sælgeren til at taste informationer ind i CRM-systemet, men hvis det handler om at tage et enkelt billede eller optage lydfiler, er det straks noget andet. Det gør deres arbejde nemmere," siger Michel Friis.

Se også:
Galleri: Sådan ser ERP, CRM og BI ud på din smartphone

It-chef vil erstatte medarbejder-bærbare med iPads

Ekspert: Så hurtigt giver dine business-apps bonus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere