Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Vidste du, at du bliver registreret 274 gange om dagen?

Danskerne bliver registreret på mobilen og på nettet som aldrig nogensinde før. Alene TDC foretager over en halv milliard registreringer om danskerne i døgnet.

Antallet af årlige registreringer af danskere med fastnet- og mobiltelefoner samt internetadgang fortsætter op igennem loftet.
 
Det står at læse i en powerpoint-præsentation, som direktør i Telekommunikations-industrien i Danmark, Jakob Willer, havde med sig 24. februar ved en høring i Folketingets retsudvalg vedrørende de praktiske erfaringer med anti-terrorlovgivningen - også kendt som Logningsbekendtgørelsen.
 
Således oplyser Telekommunikationsindustrien i Danmark, at danskerne bliver registreret 550 milliarder gange om året - hvilket svarer til, at hver dansker i 2010 blev registreret 100.000 gange - eller 274 gange om dagen.
 
Danmarks største teleselskab, TDC, foretager 600 millioner registreringer om danskerne fra vores telefoner og internet-forbindelser.
 
Det samlede tal lå i 2008 ved det første år efter indførelsen af Logningsbekendtgørelsen på i alt 450 milliarder registreringer svarende til omkring 82.000 registrering per borger om året.
 
Har registreringerne en effekt?
Forventningerne lå eller ifølge Telekommunikationsindustrien i Danmark helt nede på 15.000 årlige registreringer per borger ved indførelsen af Logningsbekendtgørelsen i 2008.
 
Blandt andre Dagbladet Information har tidligere skrevet om, at Logningsbekendtgørelsen bekæmper alt andet end den terror, som loven var sat i verden for at dæmme op for med baggrund i en oversigt fra Rigsadvokaten. 
 
»Ud fra Rigsadvokatens oplysninger tør jeg godt vove den påstand, at der ikke er nogle terrorhandlinger, der er blevet opklaret takket være registreringerne," udtalte Ole Espersen, formand for Retssikkerhedsfonden, til Information i forbindelse med rigsadvokatens oversigt.
 
Der findes dog ingen konkret statistik tilgængelig på området, og derfor er det uvist, om Logningsbekendtgørelsen levede op til formålet, inden den etbenede tjetjenske terrorist Lors Doukaiev afslørede sig selv ved at detonere en bombe i hovedet på sig selv på Hotel Jørgensen i København i efteråret.  
 
Hullet som en si
Direktør i Telekommunikationsindustrien i Danmark, Jakob Willer, har over for dagbladet Arbejderen udtrykt sig tvivlende over for effekten af de mange registreringer
 
"Selvom der hvert minut foregår en intens overvågning hver gang almindelige mennesker går på nettet eller bruger deres mobiltelefon - så er terrorloven hullet som en si på dette område: De virkelige terrorister kan nemt sløre den computer, de benytter, så det bliver umuligt for PET at spore dem. Eller de kan bruge en computer på et bibliotek, et universitet eller i en andels- og lejerforening med under 100 lejere, som ikke skal gemme de mange oplysninger," siger Jakob Willer til Arbejderen. 
 
De mange logninger på opkald via fastnet- og mobiltelefon og sms'er logger blandt andet begge numre samt data om tidspunktet og stedet for samtalen.

På internettet bliver afsender og modtager i e-mails logget, mens hver 500. datapakke fra internet-brugerne bliver gemt sammen med de andre logningsoplysninger i et år hos teleselskaberne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere