Topnyhed:Her er Oracles nye danske topchef: Overtager posten fra Ingrid Mjøen

Artikel top billede

Vidste du, at du bliver registreret 274 gange om dagen?

Danskerne bliver registreret på mobilen og på nettet som aldrig nogensinde før. Alene TDC foretager over en halv milliard registreringer om danskerne i døgnet.

Antallet af årlige registreringer af danskere med fastnet- og mobiltelefoner samt internetadgang fortsætter op igennem loftet.
 
Det står at læse i en powerpoint-præsentation, som direktør i Telekommunikations-industrien i Danmark, Jakob Willer, havde med sig 24. februar ved en høring i Folketingets retsudvalg vedrørende de praktiske erfaringer med anti-terrorlovgivningen - også kendt som Logningsbekendtgørelsen.
 
Således oplyser Telekommunikationsindustrien i Danmark, at danskerne bliver registreret 550 milliarder gange om året - hvilket svarer til, at hver dansker i 2010 blev registreret 100.000 gange - eller 274 gange om dagen.
 
Danmarks største teleselskab, TDC, foretager 600 millioner registreringer om danskerne fra vores telefoner og internet-forbindelser.
 
Det samlede tal lå i 2008 ved det første år efter indførelsen af Logningsbekendtgørelsen på i alt 450 milliarder registreringer svarende til omkring 82.000 registrering per borger om året.
 
Har registreringerne en effekt?
Forventningerne lå eller ifølge Telekommunikationsindustrien i Danmark helt nede på 15.000 årlige registreringer per borger ved indførelsen af Logningsbekendtgørelsen i 2008.
 
Blandt andre Dagbladet Information har tidligere skrevet om, at Logningsbekendtgørelsen bekæmper alt andet end den terror, som loven var sat i verden for at dæmme op for med baggrund i en oversigt fra Rigsadvokaten. 
 
»Ud fra Rigsadvokatens oplysninger tør jeg godt vove den påstand, at der ikke er nogle terrorhandlinger, der er blevet opklaret takket være registreringerne," udtalte Ole Espersen, formand for Retssikkerhedsfonden, til Information i forbindelse med rigsadvokatens oversigt.
 
Der findes dog ingen konkret statistik tilgængelig på området, og derfor er det uvist, om Logningsbekendtgørelsen levede op til formålet, inden den etbenede tjetjenske terrorist Lors Doukaiev afslørede sig selv ved at detonere en bombe i hovedet på sig selv på Hotel Jørgensen i København i efteråret.  
 
Hullet som en si
Direktør i Telekommunikationsindustrien i Danmark, Jakob Willer, har over for dagbladet Arbejderen udtrykt sig tvivlende over for effekten af de mange registreringer
 
"Selvom der hvert minut foregår en intens overvågning hver gang almindelige mennesker går på nettet eller bruger deres mobiltelefon - så er terrorloven hullet som en si på dette område: De virkelige terrorister kan nemt sløre den computer, de benytter, så det bliver umuligt for PET at spore dem. Eller de kan bruge en computer på et bibliotek, et universitet eller i en andels- og lejerforening med under 100 lejere, som ikke skal gemme de mange oplysninger," siger Jakob Willer til Arbejderen. 
 
De mange logninger på opkald via fastnet- og mobiltelefon og sms'er logger blandt andet begge numre samt data om tidspunktet og stedet for samtalen.

På internettet bliver afsender og modtager i e-mails logget, mens hver 500. datapakke fra internet-brugerne bliver gemt sammen med de andre logningsoplysninger i et år hos teleselskaberne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
Oracle klar med afløser for Ingrid Mjøen: Her er den nye danske topchef
Oracle har udnævnt ny CEO for den danske forretning. Den nye landechef overtager nu tøjlerne fra Ingrid Mjøen, der er rykket videre til en international stilling i Oracle.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.