Artikel top billede

Din HP-computer skal have et helt nyt styresystem

Styresystemet WebOS, som HP overtog med købet af Palm, skal installeres på alle nye HP-maskiner.

HP-direktør Leo Apotheker ser store muligheder i styresystemet WebOS, som selskabet fik med i købet, da det overtog Palm sidste år.

I et interview med Bloomberg siger han, at WebOS skal udnyttes langt bedre, end HP har formået hidtil.

Leo Apotheker fortæller, at alle nye pc'er fra HP fra og med næste år ikke bare vil kunne køre Windows, men også WebOS.

Idéen er, at WebOS skal gøre det muligt for udviklere at bygge applikationer, der kan differentiere HP's pc'er, printere, tablet-pc'er og smartphones fra konkurrenternes.

"Du skaber en massiv platform," siger Leo Apotheker til Bloomberg med henvisning til, at udviklerne med denne strategi kan nå meget bredt ud med deres applikationer.  

Han kommer dog ikke nærmere ind på, hvordan WebOS helt præcist vil komme til at supplere Windows.

Kan HP få noget ud af WebOS?

Palm - der i tidernes morgen var lidt af en smartphone-pioner - udviklede WebOS i et forsøg på at gøre comeback.

WebOS fik fra begyndelsen af pæne ord med på vejen.

Det fungerede godt og var i det hele taget et oplagt bud på en værdig konkurrent til de fremadstormende smartphone-styresystemer fra Apple og Google.

Alligevel floppede Palms produkt fælt, og det forstærkede den krise, selskabet allerede befandt sig i - og endte med at HP i april 2010 købte Palm for 6,5 milliarder kroner.


WebOS har allerede fundet vej til HP's TouchPad.

Siden har HP meldt ud, at WebOS vil finde anvendelse i blandt andet printere, tablet-pc'er og smartphones - og med Leo Apothekers seneste udmelding tyder alt på, at WebOS vil blive anvendt på forskellige måder inden for en lang række HP-produkter.

Du kan læse en anmeldelse af HP TouchPad med WebOS her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere