Artikel top billede

Windows Phone 7 når 10.000 apps - og hvad så?

Windows Phone Marketplace er nu oppe på 10.000 applikationer. Men det er milevidt fra konkurrenternes applikations-butikker.

Læs også:
Nokia skærer udviklernes ben af med Windows

Sådan fungerer Windows Phone 7 for Dong Energy

Flere netmedier skriver, at Windows Marketplace - der indeholder applikationer til Windows Phone 7 - netop har nået en vigtig milepæl.

10.000 apps indeholder markedspladsen nu.

Tjekker man webside-versionen af Windows Marketplace, kan man se, at der helt præcist er 10.109 applikationer, hvoraf de største kategorier er spil (2183), værktøjer (1305) og underholdning (1201).

Apples App Store fører an

Sammenligner man Microsofts applikationsbutik med smartphone-konkurrenternes, falmer de 10.000 apps dog noget.

Apples App Store har nu omkring 350.000 apps, og nåede for nylig op på 10 milliarder downloads siden butikken åbnede i juli 2008.

Googles Android Market er oppe på på flere end 200.000 applikationer, der skal være downloadet 2,5 milliarder gange siden oktober 2008.

For et par måneder siden kunne Nokias Ovi Store meddele, at der nu findes fire millioner apps-downloads sted om dagen, og at butikken i alt råder over 30.000 applikationer.

Mens Android og iOS altså fører klart an, bliver det interessant at følge Windows Marketplace og Ovi i den kommende tid.

Hvor går Symbian-udviklerne hen?

Efter at Nokia har meddelt, at Windows Phone 7 fremover vil blive det primære satsningsområde for finnerne, tyder meget på, at netop denne platform går en lys fremtid i møde.

Gartner-analytiker Nick Jones har imidlertid vurderet, at den periode, der går, før Windows Phone 7 for alvor finder vej til Nokias smartphones, kan blive problematisk for udviklerne.

"Nokia har skåret udviklernes ben af. Der er ikke længere nogen strategi for Symbian-udviklerne. Hvor skal de gå hen? Der er ingen migrerings-vej til den nye platform, og der er ingen software-kompatibilitet," lød det for nylig fra Nick Jones.

Nokias og Microsofts udfordring er, at det er stort set umuligt at overbevise den almindelige app-udvikler om, at det nu i stedet er Windows Phone 7, der skal satses på.

"Microsofts platform har så lille en markedsandel, at det ikke er noget, de bliver rige af. Nokia begynder ikke at sende store mængder Windows-telefoner ud før 2012, og så længe kan udviklerne ikke vente," forklarede Nick Jones.

Læs også:
Nokia skærer udviklernes ben af med Windows

Sådan fungerer Windows Phone 7 for Dong Energy




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere