Artikel top billede

Sådan fungerer Windows Phone 7 for Dong Energy

Dong Energy har næsten 2.600 Windows Mobile-smartphones. Nu er virksomheden ved at teste det nye Windows Phone 7. Se vurderingen af platformen her.

Læs også:
Nokia skærer udviklernes ben af med Windows

Test: Super-mobil med Windows Phone 7

Solidt og brugervenligt.

Sådan lyder Dong Energys vudering af Microsofts nye Windows Phone 7-styresystem til smartphones.

Energi-giganten kører i øjeblikket med næsten 2.600 smartphones med det gamle Windows Mobile og er derfor nu ved at teste Windows Phone 7.

"Vi er i gang med at danne os et erfaringsgrundlag for at kunne vurdere, hvordan det er i forhold til den gamle Windows Mobile-platform," fortæller Andreas Rensch Nielsen, der er mobil-specialist hos Dong Energy.

Til testen anvender Dong blandt andet HTC Mozart og Trophy med Windows Phone 7.

"Det første indtryk er, at der virkelig er sket noget. Jeg tror, at de har ramt noget rigtigt. Den oplevelse, som brugerne har af telefonen, er, at det er nemt og intuitivt. Den er hurtig at navigere rundt i og fungerer bare," siger han.

99 procent af smartphone-enhederne hos Dong Energy kører det gamle Windows Mobile i version 6.0 til 6.5. Sådan bliver det dog ikke ved med at være.

"Alle er stort set stoppet med at producere Windows Mobile-telefoner, så vi har været nødt til at købe lidt ekstra ind til lageret for at være sikre på, at vi stadig kan levere," forklarer Andreas Rencsh Nielsen.

Sikkerheds-policies skal fungere

Medarbejderne bruger primært deres smartphones til mail-synkronisering og kontakter via Exchange samt til at læse en PowerPoint eller et Excel-ark i ny og næ.

Der er dermed heller ikke tale om særlige applikationer, der ikke ligeså godt kunne køre fra eksempelvis en iPhone. Alligevel ser Andreas Rensch Nielsen Windows Phone 7 som den mest oplagte platform for Dong Energy.

"Det vigtigste for os er, at de policies, som vi pusher ud, er 100 procent kompatible med telefonerne. Alle taler Android i øjeblikket, men problemet er, at afhængig af, om du vælger en Sony Ericsson, en HTC eller en LG, så har de alle sammen forskellige tilgange til, hvordan deres Exhange-del virker," siger han.

"Mantraet her er ensartethed. Vælger du Windows Phone 7, får du 100 procents integration, og du ved, at en sikkerheds-policy fungerer, når du pusher den ud."

Andreas Rensch Nielsen fortæller, at han selv har erfaringer med, at låse-koder ikke fungerer ordentligt på forskellige Android-smartphones, og at en policy om, at der skal anvendes en simpel pin-kode på en Nokia med Symbian ikke fungerer, så der pludselig kræves både tal og bogstaver af brugeren.

Han er derfor glad for, at Microsoft ikke vil tillade forskellige producenter at lægge deres egne interfaces oven på Windows Phone 7-styresystemet, og at der er krav om de samme fysiske knapper på telefonerne.

Ensartetheden letter nemlig arbejdet for Dong Energys telefon-supportere.


Sådan ser mail og kalender ud på en Windows Phone 7-smartphone.

Endnu ikke på dansk

Alt er dog ikke perfekt ved det nye Windows Phone 7, påpeger Andreas Rensch Nielsen.

Platformen findes endnu ikke i en egentlig dansk version. Den forventes ikke at komme før til efteråret, og først derefter kan en egentlig udrulning af Windows Phone 7 påbegyndes hos Dong Energy.

Indtil da glæder Andreas Rensch Nielsen sig over de muligheder, der trods alt er med systemet. Han sætter også pris på Microsofts nye partnerskab med Nokia, der fremover vil benytte Windows Phone 7 på sine smartphones.

"Jeg synes, at det er fantastisk. Vi har haft vores udfordringer med radiodelen på HTC-telefoner, så en kombination af Nokia og Microsoft er en rigtig god idé," siger Andreas Rensch Nielsen.

Læs også:

Nokia skærer udviklernes ben af med Windows

Test: Super-mobil med Windows Phone 7




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere