Artikel top billede

Sådan vil Microsoft lokke dig over i den private sky

Microsoft har netop fremvist System Center 2012. Se her, hvordan selskabet vil ægge dig til at kaste dig over cloud computing.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det


Er den private sky it-afdelingens fremtid?

Private skyer er en af Microsofts helt store satsninger, og System Center 2012 er værktøjet, der skal få kunderne til at se det lys, som softwarefabrikken selv har set.

På stort event i Las Vegas kunne Microsoft tirsdag fremvise den nye version af selskabets System Center, der er et sæt management-værktøjer til private cloud computing og en slags forlængelse af selskabets virtualiserings-platform, Hyper-V.

Vice President Brad Anderson viste på mødet i Las Vegas, hvordan System Center 2012 gør det muligt at oprette private skyer, og i et efterfølgende blogindlæg argumenterer Brad Anderson for, at netop de private skyer er springbrættet til de åbne.

Idéen om, at man opbygger en cloud bag virksomhedens egen firewall eller som et lukket miljø hos et eksternt datacenter, har specielt vundet gehør, fordi mange virksomheder endnu ikke føler sig klar til at tage det helt store ryk op i den åbne sky.

Herhjemme anvender Jyske Bank eksempelvis cloud computing internt i virksomheden til etablering af test- og udviklings-miljøer. Læs mere om det her.

Her er Microsofts plan

Gartner har forudset, at der i 2012 vil blive investeret flere penge i private clouds end i offentlige clouds, og det er denne kage, Microsoft forsøger at nuppe en ordentlig bid af med System Center 2012.

"Hvordan kan du være sikker på, at din virksomhed er positioneret til at kunne rykke over på cloud computing og være i stand til at imødegå forretningskravene om hurtigere, mere stabile applikations-services?" spørger Brad Anderson i sit blogindlæg.

Svaret er - ifølge Microsoft - at man skal opbygge en infratsruktur, hvor netværk, storage og 'it-øer' er integrerede, så man kan oprette en ny sky med blot få klik.

Det er det, System Center 2012 skal understøtte ifølge Microsoft.

"Ved at anvende denne kerne-komponent i Microsofts private cloud-løsninger kan it-chefer effektivt standardisere infrastruktur og applikations-services og delegere dem ud til forretnings-partnere, så de kan udrulle applikationer hurtigt," lyder det blandt andet fra Microsoft.

System Center 2012 frigives først senere på året i en endelig version, men kan allerede nu hentes som beta her.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Er den private sky it-afdelingens fremtid?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere