Intels Oak Trail kommer til tablet-pc'er til maj

Tablet-pc'er baseret på Oak Trail-chippen vil forbedre Intels konkurrenceevne mod ARM.

Computerworld News Service: Intel forventer, at tablet-pc'er med producentens strømbesparende chip med kodenavnet Oak Trail vil komme på markedet i næste måned.

Intel annoncerede Oak Trail sidste år som svar på den stigende efterspørgsel på tablet-pc'er. Og i sidste måned var chippen Z670 til tablet-pc'er endelig at finde på producentens prisliste, selvom der endnu ikke er mobile enheder med chippen på markedet.

Tablet-pc'er med Oak Trail vil blive tilgængelige omtrent samtidig med it-messen Computex, som vil blive holdt i Taipei fra 31. maj til 4. juni. Computex fungerer som et springbræt, hvor de store enhedsproducenter kan fremvise og lancere produkter.

"Det forventes, at tablet-pc'er med Oak Trail vil ramme hylderne i maj og i løbet af 2011," oplyser en talskvinde for Intel via e-mail.

Hun afviser at kommentere på specifikke design og lanceringsdatoer.

Flere forskellige virksomheder heriblandt Lenovo, Fujitsu, Samsung og Motion Computing har allerede fremvist tablet-pc'er med Oak Trail og Windows 7.

Ved Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar fremviste Samsung en hybrid mellem en pc og en tablet-enhed ved navn PC7, hvor skærmen kunne afmonteres og bruges separat som tablet-pc.

Også Lenovo og Motion Computing har fremvist tablet-pc'er, der dog har føltes en smule tungere end konkurrerende produkter med processorer fra ARM.

Motion Computing oplyser, at tablet-pc'en CL900 vil blive målrettet erhvervsbrugere og at enheden kommer på markedet i løbet af andet kvartal i år.

Atom-baserede enheder med Android
Tablet-pc'er baseret på Oak Trail-chip kan give op til 10 timers batterilevetid afhængig af skærmstørrelse og øvrige konfigurationer, sagde en chef fra Motion Computing ved CES.

Intel har designet den enkeltkernede Z670 Oak Trail-chip specifikt til tablet-pc'er. Chippen har specialiseret hardware til dekodning af HD-video og som letter afspilningen af MPEG-filer i Windows Media Player. Intel anvender en anden grafisk kerne, end hvad der bruges i de aktuelle Atom-chip, der er designet til netbooks.

Chipproducenten tilbød i første omgang sine Pine Trail-netbookchip til tablet-pc'er. Det benyttede blandt andet Hewlett-Packard og Cisco sig af. Men Intel er stadig kun en lille spiller på området sammenlignet med ARM, hvis processorer er at finde i langt de fleste tablet-pc'er i dag heriblandt i Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab.

Intel er herudover ved at udvikle mobilstyresystemet Meego til tablet-pc'er og smartphones. Uden at gå i detaljer oplyser talskvinden for Intel, at virksomheden forventer at se Atom-baserede enheder med Googles mobilstyresystem, Android, i den "nærmeste fremtid."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.