Artikel top billede

Intels Oak Trail kommer til tablet-pc'er til maj

Tablet-pc'er baseret på Oak Trail-chippen vil forbedre Intels konkurrenceevne mod ARM.

Computerworld News Service: Intel forventer, at tablet-pc'er med producentens strømbesparende chip med kodenavnet Oak Trail vil komme på markedet i næste måned.

Intel annoncerede Oak Trail sidste år som svar på den stigende efterspørgsel på tablet-pc'er. Og i sidste måned var chippen Z670 til tablet-pc'er endelig at finde på producentens prisliste, selvom der endnu ikke er mobile enheder med chippen på markedet.

Tablet-pc'er med Oak Trail vil blive tilgængelige omtrent samtidig med it-messen Computex, som vil blive holdt i Taipei fra 31. maj til 4. juni. Computex fungerer som et springbræt, hvor de store enhedsproducenter kan fremvise og lancere produkter.

"Det forventes, at tablet-pc'er med Oak Trail vil ramme hylderne i maj og i løbet af 2011," oplyser en talskvinde for Intel via e-mail.

Hun afviser at kommentere på specifikke design og lanceringsdatoer.

Flere forskellige virksomheder heriblandt Lenovo, Fujitsu, Samsung og Motion Computing har allerede fremvist tablet-pc'er med Oak Trail og Windows 7.

Ved Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar fremviste Samsung en hybrid mellem en pc og en tablet-enhed ved navn PC7, hvor skærmen kunne afmonteres og bruges separat som tablet-pc.

Også Lenovo og Motion Computing har fremvist tablet-pc'er, der dog har føltes en smule tungere end konkurrerende produkter med processorer fra ARM.

Motion Computing oplyser, at tablet-pc'en CL900 vil blive målrettet erhvervsbrugere og at enheden kommer på markedet i løbet af andet kvartal i år.

Atom-baserede enheder med Android

Tablet-pc'er baseret på Oak Trail-chip kan give op til 10 timers batterilevetid afhængig af skærmstørrelse og øvrige konfigurationer, sagde en chef fra Motion Computing ved CES.

Intel har designet den enkeltkernede Z670 Oak Trail-chip specifikt til tablet-pc'er. Chippen har specialiseret hardware til dekodning af HD-video og som letter afspilningen af MPEG-filer i Windows Media Player. Intel anvender en anden grafisk kerne, end hvad der bruges i de aktuelle Atom-chip, der er designet til netbooks.

Chipproducenten tilbød i første omgang sine Pine Trail-netbookchip til tablet-pc'er. Det benyttede blandt andet Hewlett-Packard og Cisco sig af. Men Intel er stadig kun en lille spiller på området sammenlignet med ARM, hvis processorer er at finde i langt de fleste tablet-pc'er i dag heriblandt i Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab.

Intel er herudover ved at udvikle mobilstyresystemet Meego til tablet-pc'er og smartphones. Uden at gå i detaljer oplyser talskvinden for Intel, at virksomheden forventer at se Atom-baserede enheder med Googles mobilstyresystem, Android, i den "nærmeste fremtid."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.