Artikel top billede

Intel på trapperne med nye chip til tavle-pc'erne

Mægtige Intel er på vej ud på tablet-markedet. En lang række af verdens største pc-producenter vil sætte Intel-chips i deres kommende tablet-pc'er.

Computerworld News Service: Iføleg administrerende direktør for Intel, Paul Otellini, regner virksomheden med at tage springet ud i tablet-markedet næste år, hvor flere prominente pc-producenter forbereder tablet-pc'er baseret på virksomhedens Atom-chip.
 
Intel har allerede aftaler med en del virksomheder, heriblandt Dell, Toshiba, Lenovo, Fujitsu, Asus og Cisco, der alle er i gang med at forberede tablets med udgangspunkt i styresystemerne Windows eller Android, lyder det fra Paul Otellini.
 
Flere tablet-pc'er med Intel-teknologi indeni vil blive udstillet til  næste måneds forbrugerelektronikshow, fortalte Paul Otellini.

Man kan desuden forvente relaterede chip-nyheder under showet, tilføjede han. 
 
80 procent af alle pc'er
Chip fra Intel findes i 80 procent af alle verdens computere i dag, men virksomheden vil også gerne havde foden indenfor på det voksende marked for mobiltelefoner, som i dag bliver domineret af rivalen Arm.
 
Chip baseret på Arm-arkitektur findes i næsten alle verdens mobiltelefoner og tabletter, heriblandt Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab.
 
Paul Otellini regner med, at salget af tabletter vil nå op på 30 millioner på verdensplan næste år, og at salget vil kunne konkurrere med netbooks.

Tabletter skal ses som et supplement til pc-markedet, og de har ikke nogen negativ indflydelse på salget af hverken netbooks eller bærbare computere, sagde Paul Otellini.
 
Intel går efter tablet-markedet med to chip, som foreløbigt kendes under deres kodenavne, Oak Trail og Moorestown, og som indeholder strømeffektive Atom processorer.
 
Chippen Oak Trail er baseret på x86-arkitekturen og vil bringe et fuldt Windows-miljø og driver-support til tablets, så perifere enheder nemt kan tilsluttes.
 
En del enheder bliver automatisk registreret ved tilslutning i bærbare eller stationære computere, der kører med styresystemet Windows 7.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere